1238354747_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pahoittelen tosi huonoa kuvaa!!

Ohje siis Kaarina Roinisen kirjasta Kaarinan parhaat leivonnaiset. Olen muutellut ohjetta vähän.

150 g margariinia tai voita

1 1/2 dl sokeria

3 keltuaista

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa tai piimää

Marenki:

3 valkuaista

2 dl sokeria

Täyte:

4 liivatelehteä

1/2 dl hyvin vahvaa kahvia

1 kanamuna

1/2 dl sokeria

(1-2 rkl kahvilikööriä) tässä kohtaa laitoin liköörin sijaan konjakkiaromia muutamia tippoja.

2 dl kermaa

1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi:

mantelilastuja tai 50g suklaata ja 2 rkl voita

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon yhdessä maidon kanssa. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Parhaiten se käy, kun annostelet ensin taikinan nokareina leivinpaperin päälle työpöydällä ja levität veitsellä sen tasaiseksi. Vedä vasta sitten leivinpaperi taikinoineen pellille.

Vatkaa marenkia varten valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista vielä hetki sokerin lisäyksen jälkeen. Levitä marenki taikinan päälle. Jos käytät koristeluun mantelilastuja, levitä ne marengin päälle.

Paista leivonnaista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa pellillä.

Vedä jäähtynyt marenkikakkulevy varovasti papereineen pöydälle ja leikkaa kahteen osaan. Irrottele varovasti pitkällä lastalla levyt irti paperista. Nosta varovasti toinen levy tarjoiluastiaan.

Anna liivatteiden liota kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Puserra vesi liivatteista ja liuota ne kuumaan vahvan kahvin joukkoon.

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.

Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon ensin jäähtynyt kahvi-liivateseos ja sitten likööri sekä kermavaahto.

Kun seos alkaa vähän hyytyä, kaada se pohjan päälle ja levitä tarvittaessa. Nosta toinen levy varovasti päälle.

Jos koristelet pinnan suklaalla, sulata se mikrossa tai vesihauteessa ja lisää joukkoon voi. Sekoita tasaiseksi. Tee pieneen pussiin reikä ja pursota ohuita rihmamaisia kuvioita marengin päälle. Säilytä leivonnainen kylmässä tarjoiluhetkeen saakka. Leikkaa leivospaloiksi.

Minusta tämän maku parani mitä kauemmin se oli jääkaapissa! Cool