562270.jpg
Meillä on netti ollut rikki, joten en ole päässyt lisäämään uusia ohjeita, mutta tässä rahkapiiras, jonka tein tällä viikolla.
Ohjeen kirjoittelen joskus myöhemmin :)

Tässä siis ohje piirakkaan

n. 10 palaa

Pohja:

2 dl kaurahiutaleita

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl fariinisokeria

125 g voita (tai margariinia)

Täyte:

2 banaania

250 g rahkaa

1 dl vispikermaa

1 rkl sitruunamehua

1 dl tomusokeria

Päälle kaupan valmista kinuskikastiketta TAI itsetehty karamellikastike:

1 dl vispikermaa

1/2 dl maitoa

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1. Säädä uuni 200 asteeseen. Valmista piiraspohja: Paahda karuahiutaleet kuivassa paistinpannussa kevyesti. Anna jäähtyä.

2. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, fariinisokeri ja paloiteltu pehmeä voi taikinaksi esim. yleiskoneessa tai sähkövatkaimella.

3. Vuoraa piirasvuoka (halkaisija n. 26cm) taikinalla.

4. Paista uunin alatasolla n. 15 min. Anna jäähtyä.

5. Valmista täyte: Soseuta banaanit haarukalla. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.

6. Sekoita banaanisose, rahka, kermavaahto, sitruunamehu ja tomusokeri yhteen.

7. Valmista kastike: Kiehauta kerma ja maito kattilassa.

8. Sulata sokeri paistinpannussa ja kuumenna, kunnes se on kauniin kullanruskeaa. Sekoita kermamaitoon.

9. Keitä miedolla lämmöllä n. 10 min. Anna jäähtyä. Mausta vaniljasokerilla.

10. Lusikoi ensin rahkatäyte ja sitten karamellikastike piiraspohjan päälle.

Itse sulatin vielä jäähtyneen piiraspohjan päälle 75g tummaa suklaata, jonka jälkeen lusikoin rahkatäytteen jäähtyneen suklaan päälle. Tämä ei ollut kovin hyvä idea, sillä jääkaapissa oltuaan suklaa oli tietenkin kovettunut ja piirakkaa oli todella vaikea leikata. Olisi varmaan kannattanut lisätä suklaan joukkoon tilkka kermaa tai voita!

Tämä piiras ei ole järin makea, vaikka saattaa siltä kuulostaa. Rahkan joukkoon voi lisätä oman maun mukaan enemmän tomusokeria tai vaikkapa vaniljasokeria, jos haluaa täytteestä makeamman.