Vanhempieni 30-vuotishääpäivän kunniaksi YRITIN leipoa onnistuneen täytekakun, siinä kuitenkaan täydellisesti onnistumatta. Kiireessä ja tuoksinassa pursotukset ovat täysin sinne päin, eikä koristelukaan parhain mahdollinen. Välineetkin olivat huonot, joten lopputulos on sen näköinen. Mutta harjoitus tekee mestarin kiireessäkin, toivotaan niin ;)

Hellapoliisin sivuilta varastin kakun täyteidean, jota kuitenkin hieman sovelsin :)

Tässä ohje kuvan kera.

506252.jpg

Pohja: (mitat ovat tarkkoja :) )

5 munaa
4.2 dl sokeria
2 dl kiehuvaa vettä
5 dl vehnäjauhoja
1,7 rkl perunajauhoja
3,3 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuuma vesi ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista vielä 15 minuuttia. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Käännä jauhot varovasti vatkattuun seokseen niin, että kuohkeus säilyy.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakku 200 asteen lämmössä uunin alaosassa noin 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä, ennenkuin leikkaat sen kolmeksi levyiksi.

Mansikkamousse:

7 liivatelehteä

2 dl vispikermaa

2 dl ranskankermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 1/2 -2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

300 g mansikoita soseutettuna

0.5 dl sitruunamehua

 

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Soseuta mansikat.

Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mansikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa sitruunamehua, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.

 

Mustikkamousse:

6 liivatelehteä

2 dl vispikermaa

2 dl ranskankermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 1/2 -2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

300g mustikoita soseutettuna

 

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Soseuta mustikat.

Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mustikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.

Täytä kakku kelmulla vuorattuun paistovuokaansa ylösalaisin, ensimmäiseen väliin mansikkamousse sekä toiseen mustikkamousse. Kostutus vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kumoa kakku seuraavana päivänä ja koristele mielesi mukaan.

Tällä ohjeella kakustani tuli TAVATTOMAN suuri :D Juhlavan suuri.

Maku oli raikas, vaikka kakussa olikin paljon kermaa ja tuorejuustoa. Hyvää oli :)