Innostuin kokeilemaan Sekasopan Marien blogista kopioimallani ohjeella vaahtokarkkitaikinan tekoa. Ihan kivaa puuhaa, täällä päin Suomea vain niin painostava helle, että tuskan hiki nousi jo pelkästä säästä, lisänä vielä se, ettei taikinan työstäminen ollut mitään kovin herkkua :D

Laitan ohjetta vähän myöhemmin. Tässä muutama kuva. Taikina ei onnistunut täydellisesti, mutta toivottavasti harjoittelu tekee mestarin. Taikinaan jäi nimittäin (varmaankin tomusokeri) möykkyjä, jotka paistoivat ilkeästi taikinasta.

Ainekset:  200g vaahtokarkkeja, noin reilu puoli pkt tomusokeria (500g paketissa), 1 1/2-2 rkl vettä ja halutessasi 1-2 tl esanssia. Itse käytin tässä piparminttuöljyä, jota lorahti massan sekaan n. 3-4tl, eikä tullut yhtään liian ärtsyä.

Tee näin: Sihtaa noin puolet tomusokerista kulhoon valmiiksi odottamaan. Voitele hyvin kevyesti kuumuutta kestävä kulho kasviöljyllä. Kaada vaahtokarkit kulhoon ja lisää vesi, kuumenna niitä mikrossa 30 sekunnin jaksoissa täydellä teholla,(800W) joka välissä sekoittaen, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet kuohkeaksi massaksi. Yhteensä noin 1 minuuttia mikrosta riippuen.

622365.jpg

Tee tomusokeriin keskelle kuoppa ja kumoa sulaneet vaahtokarkit tomusokerikuoppaan. Voitele käsiäsi hieman kasviöljyllä estääksesi taikinaa tarttumasta käsiisi. Taikina on erittäin tahmeaa tässä vaiheessa.

 

Alusta loput tomusokerista vaahtokarkkisulaan, lisää tomusokeria vähän kerrallaan.

622385.jpg

Vaivaa kunnes seos on tasaista ja sileää ja irtoaa kulhon reunoilta ja muuttuu kiinteäksi sileäksi palloksi. Kääri taikina kaksinkertaiseen kelmuun ja anna seistä mielellään seuraavaan päivään huoneenlämmössä estääksesi taikinasta tehtyjä kuvioita kutistumasta. Vaahtokarkkifondantti säilyy oikein säilytettynä pari viikkoa.

Kun alat leipoa taikinasta kuorrutetta tai hahmoja pehmitä taikinaa hieman laittamalla se mikroon noin 20 sekunniksi. Lisää sihdattua tomusokeria jos taikina menee liian tahmeaksi.

 

622391.jpg