1199267.jpg

Marenkitortussa muropohja, joka on sivelty mansikkamarmeladilla. Välissä myös paksu vaniljakreemi ja mansikkakiisseli, ja päällä sitten marenki. Tämä oli herkullista! Teen ehdottomasti toistekin, muutoksena vain seuraavaan kertaan on, että teen kiisselin itse. Nyt ostin kaupasta, eikä se ollut mielestäni yhtä hyvää välissä kuin mitä omatekoinen mansikkakiisseli.

Ohje halk. 24cm vuokaan

Pohja:

125 g voita

1 1/2 dl sokeria

1 kanamuna

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Välissä mansikkamarmeladi paksusti levitettynä.

Vaniljakreemi:

1 dl Vanillakreemijauhetta

2 dl maitoa

Seuraavassa välissä Ekströmsin mansikkakiisseliä ainakin n. 1cm paksuinen kerros.

Marenki:

4 kanamunan valkuaista

1 dl sokeria

Tee näin:

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kanamuna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään jauhot ja sekoita taikinaan. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Paista torttupohjaa 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Valmista sillä välin vaniljakreemi. Vatkaa vanillakreemijauhetta ja maitoa kulhossa n. 5 minuuttia. Anna seoksen tekeytyä vielä 5 minuuttia vaikka jääkaapissa.

Valmista marenki. Vatkaa kanamunan valkuaiset vaahdoksi niin, että vaahto pysyy kulhon pohjalla myös kulhon ollessa ylösalaisin. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten kunnes vaahto on paksua ja kiinteää.

Levitä mansikkamarmeladi torttupohjalle. Kaada päälle vaniljakreemi, lisää päälle mansikkakiisseli. Lusikoi marenki täytteiden päälle ja paista uunin keskitasolla vielä muutama minuutti, niin että marenki saa hiukan väriä.

Marenkitorttu kannattaa syödä jo saman päivän aikana, ettei marengin koostumus kärsi.

Jos haluat tehdä paksun omatekoisen mansikkakiisselin, tee se vaikkapa tällä ohjeella:

2,5 dl mansikoita

4 dl vettä

3/4 dl sokeria

4 rkl perunajauhoja

1/2 dl vettä

Mittaa marjat, vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila levyltä. Sekoita perunajauhot kylmään veteen  (1/2dl) ja kaada kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila takaisin kuumalle levylle ja anna kiisselin pulpahtaa. Älä keitä.