Näitä tein jo jokin aika sitten ystäväni rotinoille. Olen ennenkin tehnyt näitä, mutta koska siitä on jo aikaa, tein pienoisen mokan suklaan valinnassa. Ohje on Kermaruusun blogista. Siellä lukee ohjeessa suklaata, menin laittamaan epähuomiossa näihin sitten tummaa suklaata, ja eihän siitä tullut sitten ollenkaan niin hyvää kuin silloin eka kerralla kun käytin maitosuklaata . Kyllä näistäkin ihan syötäviä tuli. Tiedä sitten kaatoiko ystävä nämä samontein roskiin, kun häivyin paikalta...!?  no heh. Alla ohje kuitenkin niin, miten luulisin näistä tulevan parhaimipia.

1/2 dl turkinpippurirouhetta

1/2 dl vettä

250 g maitosuklaata

1 dl kermaa

25 g voita

Keitä kattilassa vettä ja turkinpippurirouhetta niin kauan että rouhe sulaa. Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa ja kaada suklaa päälle. Sekoita lastalla kunnes suklaa on sulanut. Lisää suklaan joukkoon voi ja turkinpippuriliemi. Sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin kohmettumaan. Seos saa kohmettua parisen tuntia. Muotoile kohmettuneesta suklaaseoksesta palloja. Pyöritä pallot kevyesti turkinpippurirouheessa, tomusokerissa tai kaakaojauheessa. Säilytä pallot jääkaapissa.

Suosittelen kokeilemaan!

Sentinvenyttäjän vinkki: Kaupan valmiit turkinpippurirouheet ovat mielestäni aika tyyriitä. Olen siis ostanut tavallisen turkinpippurikarkkipussin, murskannut karkit sauvasekottimen teholeikkurilla jauheeksi. On kätevää, mutta ei ehkä suotavaa jos haluaa säilyttää teholeikkurin terät terävinä. (onneksi meillä mies terottaa ne aina välillä )