Tässä kakussa toteutus ulkonäön puolesta meni niin metsään kuin vain voi ikinä mennä. Onneksi maku ei kuitenkaan tuottanut pettymystä! :D

Kakkuun ohjeita ja ideaa sain Sekasopan sivuilta, siskoltani ja Nasuttajan sivuilta. Kiitos!

Mietin kauan, kehtaanko tänne kuvia edes laittaa, mutta maku oli mielestäni niin hyvä, että haluan jakaa reseptin edelleen muidenkin käyttöön.

Äitienpäivän kunniaksi toiseen mummolaan vein Brita-kakkua, joten siitä ei nyt kuvaa ole, kun olen sitä tuolla aiemminkin tehnyt.. Itse jäimme ilman omaa kakkua, mikä oli ihan hyvä ratkaisu, vietimme koko sunnuntaipäivän kyläillen ja toisten kakkuja maistellen.. :)

Kuvatkin kyllä ovat niin kiireessä otetut. Ensimmäistä kertaa kokeilin noiden orvokkien tekemistä. Nämäkään ekat koekappaleet eivät ehtineet kuivua kuin vajaan vuorokauden, joten arvata saattaa minkä näköisiä ne olivat seistyään muutaman tunnin kostean kakun päällä :P Kaadoin myös tyrniliivateseoksen liian kuumana vaniljatäytteen päälle jonka seurauksena täytettä nousi tuohon pintaan ikävän näköisesti.

1550785.jpg

Mies ootti lasten kans autossa, kun aloin vielä tekemään noita valkosuklaa"koristuksia" ja kääk minkä näköiset.. käsi täristen ja siinä tulos...voi elämän kevät!:(

1550712.jpg

Ohje 24cm irtopohjavuokaan

Pohja:

200 g Kantolan kaurakeksejä

50 g sulaa voita tai margariinia

Vaniljatäyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 1/2 dl Flora vispiä

1 dl Valio vaniljajogurttia

4 1/2 liivatetta

1/2 dl sitruunamehua

2 rkl kiehuvaa vettä

1 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

Tyrnikiille:

1 dl tyrnimehutiivistettä

2 dl vettä

3 liivatetta

1 1/2 dl sokeria