Tässä kakussa pohjana on Sekasopan Marien blogista vohkittu piparminttusuklaakakku ja päälle käytin valmistamani vaahtokarkkimassaa. Kakku maistui namille, vaikkakaan tuo ulkonäkö ei olekaan maan mainioin. Laitetaan vaikka sen piikkiin, että tämä oli ensimmäinen kokeiluni vaahtokarkkimassalla ;)
Ohje on tämä:
Suklaakakkupohja: noin 20cm vuokaan
125g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 dl maitoa
1 3/4 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 1/2 dl kuohukermaa esim flora vispiä
1 1/2 dl marianne murskaa, itse laitoin murskaa yli 2 dl
100g maustamatonta tuorejuustoa
kostutus: 3-4 rkl maitoa, itse kostutin reilusti maidolla!!
kuorrute: piparmintulla maustettua vaahtokarkkifondanttia,
kuorrutteen alla 1 dl kermavaahtoa + 50g sulatettua taloususklaata
Koristeluun: sulatettua taloussuklaata
Mittaa kulhoon kaikki muut ainekset paitsi leivinjauhe ja 1/2 dl vehnäjauhoja. Vatkaa sähkövatkaimella reippaasti noin 5min. Yhdistä leivinjauhe ja jauhot, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada jauhotettuun vuokaan tai käytä silikoonivuokaa. Paista 150 asteisessa uunissa noin tunti. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Paista lisää jos tikkuun tarttuu taikinaa. Ei haittaa jos kakun pinta repeilee. Nosta kypsä kakku uunista, seisosta noin 5 min ja kumoa jäähtymään.
Vatkaa kaikki kuohukerma vaahdoksi. Ota sivuun vajaa 1/3 kermavaahdosta. sekoita muuhun vaahtoon tuorejuusto ja mariannemurska. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta alin pohja 1 rkl maitoa. Levitä puolet täytteestä päälle, nosta keskimmäinen pohja päälle ja kostuta maidolla. Levitä loput täytteestä päälle. Laita kansi paikalleen ja kostuta maidolla. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa sulaksi. Yhdistä suklaa ja kermavaahto. Tasoita kakun pinta suklaavaahdolla. Kauli vaahtokarkkitaikina kakun kokoiseksi levyksi ja nosta kakun päälle. Painele muotoonsa ja leikkaa ylimmääräinen massa pois. Sulata taloussuklaa ja pursota kuvioita kakun päälle. Kakku säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
Kommentit