718083.jpg

Tämän piirakan ohje on eräästä leivontakirjasta nimeltänsä Suussasulavaa suklaata, muuttelin ohjetta kuitenkin hieman mieleisemmäksi.

Tein ohjeen puolitoistakertaisena ja piirakasta tulikin ihan sopivan kokoinen tavalliseen uunipeltiin.

Ohje:

300g voita (tai margariinia)

3 dl sokeria

3 munaa

4 1/2 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 dl saksanpähkinää rouhittuna (käytin itse hasselpähkinärouhetta, kun kaupassa ei sattunut olemaan saksanpähkinöitä)

Kuorrutus:

n 4 dl tomusokeria, vettä, muutamia tippoja öljyä, piparminttuöljyä n. 4 tippaa.

1. Sekoita voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja leivinjauhe sekä kaakaojauhe. Lisää seos taikinaan.

2. Rouhi saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi ja lisää ne taikinaan. Levitä taikina tasaisesti peltille.

3. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä.

4. Sekoita tomusokeri ja vesi varovasti tasaiseksi tahnaksi. Lisää muutamia tippoja öljyä. Mausta piparminttuöljyllä.

5. Levitä kuorrutus kakulle. Leikkaa se tasakokoisiksi neliöiksi.

Tämä on kokeilemisen arvoinen piirakka!! Maistuu aika paljon brownies -suklaapiirakalle.,