1952806.jpg

Viimein tähän kakkuun ohjetta!

Ohje yhteen kakkuvuokaan:

175g voita tai margariinia

125g hienoa sokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 munaa

2 dl kermaviiliä

4 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl soodaa

1/2 tl leivinjauhetta

1 mastemitta suolaa

100g hienoa sokeria

2 tl jauhettua kanelia

100g rouhittuja saksanpähkinöitä (tai pekaanipähkinöitä)

Kuorrute:

8-10 tl kiehuvan kuumaa vettä

1/2 rkl pikakahvijauhetta

noin 200g eli noin reilu 4 dl tomusokeria

4-5 tippaa vaniljauutetta

pähkinärouhetta (minä heittelin reunoille wienernougatcrushia :) )

Voitele ja korppujauhota vuoka tai käytä silikoonivuokaa. Hiero voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi. Siivilöi jauhot leivinjauhe,sooda ja suola yhteen. Vatkaa munat yksitellen joukkoon lisää jokaisen munan jälkeen reilu 1 rkl jauhoseosta estääksesi taikinan juoksettumista. Lisää sen jälkeen kermaviili. . Lisää loppu jauhoseos voivaahtoon ja hämmennä yhteen taikinaksi. Mittaa kulhoon sokeri,kaneli ja murskatut pähkinät. Lusikoi 1/3 kakkutaikinasta vuokaan. Ripottele taikinan päälle noin puolet pähkinäseoksesta. Lusikoi taas 1/3 kakkutaikinaa vuokaan ja loput pähkinäseoksesta. Lusikoi loppu taikina päällimmäiseksi. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa jäähtymään.

Siivilöi tomusokeri kulhoon. Liuota kahvi kuumaan veteen, mausta muutamalla tipalla vaniljauutetta. Lisää kahvia tomusokerin joukkoon kunnes seos on sopivan paksua mutta edelleen juoksevaa. Älä laita kaikkea nestettä kerralla, vaan lisää pikkuhiljaa ja sekoita välillä. Jos seos tuntuu jäykältä lisää varovaisesti hieman kuumaa vettä. Nosta kakku kakkuritilälle tai lautaselle. Kaada kuorrute nopeasti kakun päälle, kallistele kakkua ja anna valua tasaisesti reunoille. Nostele kämmensyrjällä pähkinärouhetta reunojen ympärille vielä kun kuorrute on löysää. Se ei enää tartu jos kuorrute ehtii kovettua. Kakku säilyy 2-4 päivää.

Tämä ohje on siis peräisin Sekasopan sivuilta, hän oli ottanut sen Maailman parhaat kakut -kirjasta. Itse en tätä kakkua päässyt maistelemaan sillä vein sen rotinoille. Aiemmin olen kyl tätä tehnyt ja silloin ainakin ihastuin makuun :)