730648.jpg

Tällaista kokeilin ekaa kertaa. Hieno makuelämys! Erilainen kuin mitä ne tavallisista tavallisimmat tortut. Ihana raikas ja "ylellinen" :D

Ohje on vanhahkosta suklaaleivontakirjasta, jossa tätä kääretorttua kuvaillaan näin:

" Jokaisella perinteitä vaalivalla konditorialla on tapana tarjota tätä ihanaa suklaakääretorttua. Se on helppo leipoa kotona, jolloin siitä tulee huomattavasti halvempi ja vähintään yhtä hyvä. Budapestin kääretorttu on pähkinänmakuinen, kuohkea suklaakääretorttu, jossa täytteenä on kermavaahtoa, silputtuja aprikooseja ja suklaarouhetta. "

6 kpl kanamunan valkuaista

3 dl sokeria

100g hasselpähkinöitä (minä käytin vain yhden pussillisen)

1 dl vehnäjauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1 pss mantelilastuja

Täyte:

1 tölkki aprikooseja, n. 400g

50 g tummaa suklaata

3 dl kuohukermaa (käytin vain 2,5dl ja riitti ihan hyvin!)

Tee näin:

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vatkaamisen aikana, kunnes saat paksun, jäykän marenkimassan.

3. Rouhi pähkinät hienoksi rouheeksi, esim. yleiskoneessa. Sekoita ne jauhoihin ja kaakaojauheeseen. Lisää seos varovasti marenkimassaan.

4. Levitä taikina uunipeltille. Ripottele päälle mantelilastuja.

5. Paista uunin keskiosassa  15-20 min. Älä paista liian kauan, sillä silloin torttua voi olla vaikea rullata.

6. Kumoa torttu leivinpaperille. Anna jäähtyä.

7. Valuta aprikoosti hyvin siivilässä. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Leikkaa aprikoosit pieniksi paloiksi.

8. Vatkaa kerma paksuksi, mausta se sokerilla ja levitä tortulle. Ripottele päälle aprikoosit ja suklaa. Kääri torttu melko löysälle rullalle.

9. Pidä kääretorttua saumapuoli alaspäin jääkaapissa tarjoiluun asti. Voit halutessasi sulattaa vähän suklaata ja valuttaa sitä koristeellisesti kääretortun päälle.

Tämä siis on täyttävää pähkinöiden ansioista, ja melko terveellistäkin, eikös? ;) heh!