1073569.jpg

Tämän piirakan ohjeen löysin Chocomumin sivuilta.. muuttelin sitä hieman! Illalla pääsee maistamaan, joten sitten vasta makukommentit :) ohje kuulostaa kuitenkin tosi herkulliselta!!

Tässä siis minun versioni:

Pohja:

150 g voita

1 dl sokeria

1 kanamuna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Taputtele piirasvuoan pohjalle ja paista 200 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Kostutus vaniljamaidolla.

Täyte:

2.5 dl Flora vispiä

150 g Valion vaniljanmakuista rahkavalmistetta

1 dl fariinisokeria

1 rkl sitruunamehua

Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää rahkavalmiste ja fariinisokeri. Vatkaa kunnes sokeri on liuennut vaahtoon. Lisää sitruunamehu. Levitä täyte jäähtyneen ja kostutetun pohjan päälle. Asettele päälle vadelmat ( n. 200 g) ja valmista kiille hyytelösokerista ja vedestä: Kiehauta 3 dl vettä kattilassa, lisää 1,5 dl hyytelösokeria koko ajan sekoittaen. Anna seoksen vielä kiehahtaa. Jäähdytä seosta 2-4 minuuttia ja lusikoi vadelmien päälle.

No nyt on piirasta maisteltu, eli pitäähän se makukokemuksetkin kertoa :) Piiras oli hyvää! Mutta joku jäi kaivelemaan.. mietin että tuo pohja olis saanu olla vähän paremman makuinen ja koostumus hieman erilainen. Nyt se oli aika mauton ja ainakin mulla siitä tuli aika kova. Muistin, että Myllyn Paras -sivulla on todella hyvä murutaikinan ohje, joka sopisi varmasti loistavasti tähän piiraaseen. Eli lisään sen tähän loppuun! Piiras sai maistajiltaan kehuja, itsekin siitä pidin, mutta parempiakin piirakoita olen kyllä syönyt. :) ehkä pidän vain enemmän voimakkaamman makuisista kakkusista..tämä oli mielestäni aika mieto ja raikas. Toistekin tulee kyllä varmasti silti leivottua tätä ;) Ai niin, ja tähän sopii varmasti tosi hyvin se vadelmahillo tuon kermaseoksen ja pohjan väliin. Chocomum on tämän idean takana :)

Hyvä murotaikinan ohje:

125 g voita

1 1/2 sokeria

1 kanamuna

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kanamuna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon. Taputtele piirasvuoan pohjalle ja paista 175 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Tämä piiraspohja on kanssa hyvää, jos sitä ei paista liian kypsäksi. Ohjeesta tulee sopivasti halkaisijaltaan 28 cm vuokaan.