1241206598_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 Tämän nougatpiirakan ohje löytyy alkuperäisenä TÄÄLTÄ.

Alla näet ohjeen niin kuin minä sen tein, ja tästä ohjeesta tulee pellillinen piirakkaa.

Tää oli hyvää ja herkullista, kannattaa nauttia lämpimänä vaniljajäätelön kans niin saa parhaimman makuelämyksen! :) kylmänä tämä ei ole niin hyvää, minun mielestäni!

Ohje pellilliseen:


300 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
4 munaa
6 dl vehnäjauhoja
6 rkl kaakaojauhetta
6 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa

Kuorrutus:
2 1/2 dl pähkinäsuklaalevitettä (esim. Nutella tai Rainbow)
2 Maraboun Dubbel Nougat -patukka

00aa5.jpg

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-13 min.

Sivele pohjan päälle pähkinäsuklaalevitettä mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Levitteen on hyvä olla huoneenlämpöistä ja tarvittaessa voit hieman pehmentää sitä mikrossa/vesihauteessa. Jos pohja on vielä lämmin, levite sulaa sen vaikutuksesta.

Sulata Dubbel Nougat mikrossa. Laita pohja levitteineen 200-asteiseen uuniin n. 3 minuutiksi: pinta sulaa hieman. Valuta nougat pinnalle lusikan tai pursotuspussin avulla kuvioiden. Ravistele tämän jälkeen leivonnaista astiaa heiluttamalla tai nostelemalla sitä leivinpaperin kulmista: tämä tasoittaa pintaa ja saa nougat:n uppoamaan pähkinälevitteeseen. Laita jääkaappiin jähmettymään, jonka jälkeen leikkaa paloiksi.