Tänään meillä kävi vierainamme kuusi äitiä ja yhdeksän lasta. :) Oon pari päivää leiponu tähän kahvihetkeen. Tarjolla oli vähän erikoisempaa versiota omenapiirakasta (SUOSITTELEN KOKEILEMAAN!!), suklaatuulihattuja, tonnikalapiirakkaa, pizzaa ja muita pikkuherkkuja.. Alhaalla ohje omenapiirakkaan.
Ohje pellilliseen:
4 kanamunaa (laitoin viisi, kun olivat aika pieniä)
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
3 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
200 g sulaa rasvaa
2 dl piimää
Pinnalle:
4 omenaa ohuina lohkoina
kanelia
sokeria
Kaurakuorrutus:
100 g sulaa voita
2 dl Nalle kaura&ruishiutaleita (käy tavallisetki hiutaleet)
2 dl sokeria
4 rkl fariinisokeria
2 rkl vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää yhdistetyt jauhot vuorotellen piimän ja jäähtyneen rasvan kanssa. Lado omenalohkot pellille levitetyn taikinan päälle, ripottele kanelia ja sokeria lisäksi. Valmista kaurakuorrutus: sulata rasva, lisää hiutaleet ja muut aineet, sekoita tasaiseksi ja levitä omppupalojen päälle. Paista 200 asteessa n. 20-25 min.
Huom!! Alkuperäisessä ohjeessa tuota kaurakuorrutetta ei ole kuin puolet tuosta mitä minä tein. Eli maistuu varmaan yksinkertaisenakin annoksena piirakan päällä, jos nimittäin haluaa herkusta vähäkalorisempaa ;) Minä tykkäsin tehdä tuolla annoksella, tekee todella hyvän lisän piirakkaan juuri tuo kaurakuorrutus.
Kommentit