Tänään meillä kävi vierainamme kuusi äitiä ja yhdeksän lasta. :) Oon pari päivää leiponu tähän kahvihetkeen. Tarjolla oli vähän erikoisempaa versiota omenapiirakasta (SUOSITTELEN KOKEILEMAAN!!), suklaatuulihattuja, tonnikalapiirakkaa, pizzaa ja muita pikkuherkkuja.. Alhaalla ohje omenapiirakkaan.

1952821.jpg

Ohje pellilliseen:

4 kanamunaa (laitoin viisi, kun olivat aika pieniä)

3 dl sokeria

6 dl vehnäjauhoja

3 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

200 g sulaa rasvaa

2 dl piimää

Pinnalle:

4 omenaa ohuina lohkoina

kanelia

sokeria

Kaurakuorrutus:

100 g sulaa voita

2 dl Nalle kaura&ruishiutaleita (käy tavallisetki hiutaleet)

2 dl sokeria

4 rkl fariinisokeria

2 rkl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää yhdistetyt jauhot vuorotellen piimän ja jäähtyneen rasvan kanssa. Lado omenalohkot pellille levitetyn taikinan päälle, ripottele kanelia ja sokeria lisäksi. Valmista kaurakuorrutus: sulata rasva, lisää hiutaleet ja muut aineet, sekoita tasaiseksi ja levitä omppupalojen päälle. Paista 200 asteessa n. 20-25 min.

Huom!! Alkuperäisessä ohjeessa tuota kaurakuorrutetta ei ole kuin puolet tuosta mitä minä tein. Eli maistuu varmaan yksinkertaisenakin annoksena piirakan päällä, jos nimittäin haluaa herkusta vähäkalorisempaa ;) Minä tykkäsin tehdä tuolla annoksella, tekee todella hyvän lisän piirakkaan juuri tuo kaurakuorrutus.