1257939.jpg

1257948.jpg1257963.jpg

1259291.jpg

Tämän kuvion keksin ja piirsin tavalliselle paperille. Hyödyntäköön ken haluaa :D Kuvion päälle sitten vaikka paksu pakastepussin suikale, jonka läpi pursotetaan sulaa suklaata ääriviivoja pitkin. Annetaan suklaan jähmettyä niin ettei se enää valu. Kieritetään suklaa varovasti kakun ympäri ja painellaan kevyesti kakkuun kiinni. Annetaan jähmettyä jääkaapissa, lopuksi poistetaan muovi varovasti suklaasta. "Helppoa"... ;) vaatii ainakin minulta vielä harjoitusta että saa täydellistä jälkeä aikaan :)

1259296.jpg

Ompas tummia kuvia.. Loisteputken valossa ei kovin hyviä saa :D

Kääretorttupohja:

4 kanamunaa

2 dl sokeria

3/4 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri. Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut jauhot. Sekoita varovasti ja kaada uunipellille. Paista 225 asteessa 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperille. Ota halkaisijaltaan 24 cm kokoinen irtopohjavuoka muotiksi ja erota kääretorttupohjasta vuoan kokoinen pala pohjaksi. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja laita siihen kakkupohja. Kostuta se runsaalla määrällä appelsiinimehua. Valmista täytteet.

Tummasuklaatäyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g Fazer tumma suklaata

2 dl kuohukermaa

2 kanamunaa

1/2 dl sokeria

4 liivatetta

1/2 dl todella vahvaa Lidlin Vanilja-cappuccinoa (voi käyttää myös vahvaa kahvia tms)

Valkosuklaatäyte:

21/2 dl Flora vispiä

200 valkosuklaata

2 kanamunaa

1 dl sokeria

5 liivatetta

tilkka vettä ( 3rkl)

Valmista tummasuklaatäyte. Sulata tumma suklaa. Vaahdota kuohukerma. Erottele kanamunista valkuaiset ja vatkaa ne vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti, lisää joukkoon tuorejuusto. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kuumenna cappuccino kiehuvaksi mikrossa. Purista pehmeistä liivatteista vesi ja sekoita kuumaan cappuccinoon. Jäähdytä liivateseosta muutama minuutti ja kaada sitten keltuais-tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää varovaisesti sekaan valkuaisvaahto ja sula, jäähtynyt tumma suklaa. Kaada täyte kostutetun pohjan päälle ja valmista valkosuklaatäyte.

Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Vaahdota sillä välin kerma. Vaahdota kanamunat ja sokeri. Kuumenna liivatetta varten vesi kiehuvaksi, purista liivatteista vesi ja sekoita ne veden joukkoon. Anna jäähtyä muutama minuutti. Kaada liivateseos kanamuna-sokerivaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon kermavaahto ja sula suklaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada täyte tummasuklaatäytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia ja koristele.

Itse tein tämän 24 cm kokoiseen vuokaan. Täytteitä jäi, koska muuten kakusta olisi tullut liian korkea ko. vuokaan. Tämän siis voi tehdä hyvinkin myös 26 cm kokoiseen irtopohjavuokaan samalla ohjeella!!:)