Tässä kuvasarja syntymäpäiväkakusta, jonka tein pari päivää sitten. Pohja on tavallinen kookoshiutaleilla "maustettu", välissä vaniljavanukas-suklaakreemitäyte sekä banaania, päällä mantelimassasta ja tomusokerista tehty kuorrutus. Punaiset koristukset samaista ainetta värjättynä, suklaakoristukset tummasta suklaasta. Ohjeen voisin naputella joku toinen päivä :)

515604.jpg

515606.jpg

515608.jpg

515610.jpg

Tämä oli järisyttävän HYVÄÄ!! Ja makeaa.. :D

Tässä viimein ohje kakkuun

Pohja:

4 kanamunaa

2dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl kookoshiutaleita

Täyte:

2dl vaniljavanukasta (tämän tein vaniljakastikeaineksista)

200g voita tai margariinia

1 dl tomusokeria

100g tummaa suklaata

Koristelu:

300g mantelimassaa

n. 2.5 dl tomusokeria

TAI vaihtoehtoisesti valkoista marsipaania

1. Säädä uuni 175 asteeseen. Valmista pohja: vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.

2. Sekoita peruna- ja vehnäjauhot sekä leivinjauhe yhteen. Siivilöi jauhot ja lisää taikinaan yhdessä kookoshiutaleiden kanssa.

3. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija n. 22cm). Kaada taikina vuokaan.

4. Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä n. 5 min. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

5. Valmista täyte: Valmista vaniljavanukas pakkauksen ohjeen mukaan. Itse käytin tässä Ekströmsin vaniljakastikeaineksia siten, että yhteen pussilliseen jauhetta lisäsin 2 dl maitoa. Vatkaa voi ja tomusokeri notkeaksi. Sekoita vaniljavanukas voi-sokerivaahtoon lusikallinen kerrallaan.

6. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä hiukan ja sekoita täytteeseen.

7. Halkaise kakku 3 osaan. Levitä täytettä kerrosten väliin ja kakun päälle.

8. Koristelu: vaivaa mantelimassan joukkoon tomusokeri. Tämä vie hiukan aikaa sillä tomusokeri tarttuu pikkuhiljaa mantelimassaan tehden siitä kiinteämpää ja valmista kaulittavaksi. Kun tomusokeri on vaivattu massan sekaan, kauli massasta suuri levy, jonka lasket esim. kaulimen tai kelmun avulla varovasti kakun päälle. Leikkaa ylimääräiset reunat pois ja painele massa kakun ympärille hellästi. Ylimääräisestä mantelimassasta voit tehdä muita koristeita kakkuun, kuten minä tässä kakussa värjäsin massaa punaisella elintarvikevärillä ja painelin piparimuoteilla sydämiä ja kukkakuvioita.