1407103.jpg

1407135.jpg

1407127.jpg

Tämäkin kakku valmistui äitini pienimuotoisiin viiskymppisjuhliin. Kakun resepti suoraan Hellapoliisilta lainattu. Olen ennenkin tällä ohjeella suklaakakun tehnyt ja edelleenkin se on herkullista ja tekee kauppansa. Ohje suoraan lainattuna Hellapoliisin sivuilta.

Pohja:

8 munaa
3 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta 

Täyte 1:


200g taloussuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl kuohukermaa ( käytin vispikermaa)
4 liivatelehteä
0,5dl konjakkia/kahvilikööriä/vahvaa kahvia (käytin vahvaa kahvia) 

Täyte 2:


Valkosuklaamousse:
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vahvaa kahvia (käytin vahvaa kahvia)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

Kostutus: appelsiinimehua (käytin omenatuoremehua ja passasi ihan hyvin myös)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita varovasti muna-sokeri vaahtoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan. Paista 150-175 -asteessa. Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Laita liivatelehdet likoamaan 5-10 minuutiksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Liuota liivatelehdet kuumennettuun konjakkiin/likööriin.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti, ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja sulatetut liivatelehdet. Sekoita vielä joukkoon valkuais- ja kermavaahdot.
Jaa kakku kolmeen osaan, jotka kostutat appelsiinimehulla.
Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Aseta kansilevy pohjalle paistopinta alaspäin. Levitä päälle puolet täytteestä. Laita täytteen päälle kostutettu kakkulevy ja kaada päälle loput täytteestä. Nosta pinnalle vielä kostutettu kakun pohjaosa ylösalaisin.
Anna kakun hyytyä mielellään yön yli. Kumoa kakku. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, lisää se vatkatun kerman joukkoon ja sekoita varovasti. Kuorruta kakku suklaakermalla. Voit raastaa pinnalle suklaalastuja esim. perunankuorimaveitsellä tai raastimella.

Kakun pinta on kultakimallejauheella siveltyä marsipaania. Kukkaset ja lehdet marsipaania, joihinkin tupsuteltu norsunluu -kimallejauhetta. Isot perhoset tummaa suklaata. Pyöreät kuulat ruskeaa marsipaania, osaan sivelty norsunluukimalletta. 50-numerot ovat pursotettua sokeri-valkuais -seosta.

Reunat on pursotettu 4 dl vispikermaa(joka ei todellakaan ole hyvä pursotuskerma, nimim. kokemusta on) johon on sekoitettu n. 250 g sulatettua ja jäähdytettyä maitosuklaata. Käytin Fazerin punaista. 

Huom. Seuraavalla kerralla kun tällä ohjeella teen, niin kokeilen vähentää liivatteiden määrää yhdellä. Mielestäni valmiin täytekerroksen ei tarvi olla niin jämäkkää kuin tässä kakussa. Katsotaan, pysyykö täyte vähemmilläkin liivatemäärillä kakun välissä.