1293652.jpg

1293718.jpg

Ohjetta myöhemmin! Sen voin sanoa, että nämä meinasivat viedä kielen mennessään! Ehdoton tuulihattujen ykkönen! :D

Ohje (10 kpl):

1 1/2 dl vettä

70 g voita pieninä paloina

90 g siivilöityjä vehnäjauhoja

2 munaa

Kreemitäyte:

2 kanamunaa

50 g hienosokeria

2 rkl maissitärkkelystä

3 dl maitoa

2 tippaa vaniljauutetta

Kuorrutus:

25 g voita

1 rkl maitoa

1 rkl kaakaojauhetta

3 palaa Fazerin leivontaan tarkoitettua maitosuklaata

100 g tomusokeria

koristeluun sulaa valkosuklaata

Lisäksi vaahdotin Flora vispiä, maustoin vaniljakreemijauheella ja sekoitin muutamia ruokalusikallisia kreemitäytteen sekaan. Tulee mun mielestä vielä paremapaa näin :D

Kuumenna vettä ja voita kattilassa, kunnes voi sulaa. Kiehauta, nosta liedeltä, lisää joukkoon kaikki jauhot yhdellä kertaa voimakkaasti vatkaten, kunnes muodostuu kiinteä taikinapallo. Anna jäähtyä hieman ja vatkaa sitten munat vähitellen joukkoon. Lusikoi taikina isoon pursotuspussiin, jossa on noin sentin leveä pyöreä suukappale.

Ripottele uunipellille vettä. Pursota siihen 8 sentin mittaisia leivonnaisia jättäen väliin riittävästi tilaa. (tai pursota pyöreitä leivonnaisia, kuten minä tein myös). Paista 200 asteeseen lämmitetyssä uunissa 30-35 min. Leikkaa leivonnaiset pitkittäin kahtia, jotta höyry pääsee haihtumaan. Jäähdytä.

Kreemi: Vatkaa munia ja sokeria 10 min ja hämmennä sitten maissitärkkelys varoen sekaan. Kuumenna maito lähes kiehumispisteeseen ja kaada munaseokseen jatkuvasti vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja sekoita miedolla lämmöllä sakeaksi kreemiksi. Nosta liedeltä ja lisää sekaan vaniljauute, peitä leivinpaperilla ja anna jäähtyä. Jos haluat sekaan kermavaahtoa, lisää vaahto vasta jäähtyneeseen kreemiin.

Kuorrutus: Lämmitä voi ja maito kattilassa, nosta liedeltä ja lisää sekaan kaakaojauhe ja suklaa sekä tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Täytä halkaistut tuulihatut kreemillä ja levitä sitten leivonnaisten pintaan kuorrutus. Tee sulasta valkosuklaasta sen päälle koristekuvio ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Nämä siis ovat todella kokeilemisen arvoisia herkkuja!! Eivätkä ole vaikea valmistaa! Ohje näihin on otettu Maittavat suklaaherkut -kirjasta, tosin olen muutellut alkuperäistä ohjetta hiukan.