Pullia osaa nyt varmasti jokainen vääntää, ohjekin luonnollisesti tuttu, mutta tässä ohje millä leivoin nämä pullat. :)

Keskellä Ekströmsin vaniljakastikeaineksista tehty kreemi sekä vadelmamarmeladi, joka on osassa pullista korvattu aprikoosimarmeladilla. Päällä tomusokeri-valkuaiskuorrute. Herkullisia olivat, suosittelen :D

Ohjetta sovelsin hieman Myllyn Paras -sivuilta.

502369.jpg

 

 

 

5 dl maitoa

50g hiivaa

1-2tl suolaa

2dl sokeria

1rkl kardemummaa

1 kanamuna

n.12dl vehnäjauhoja

200g voita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Leivo kaksinkertaiseksi kohonneesta taikinasta n. 30 pyöreää pullaa. Kohota liinan alla. Paina juomalasin pohjalla pullan keskelle, voitele kanamunalla, täytä kreemillä ja marmeladilla, ripottele pinnalle raesokeria.

Paista pullia n. 225 asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.