Jihuu, opettelin temperoimaan suklaata! :) Ja tällaisia koristeita sain aikaiseksi.. nätimpiä ehkäpä nuo maitosuklaasta tehdyt. Värjäsin valkosuklaata punaisella elintarvikevärillä ja yritin tehdä vaaleanpunaisiakin suklaita, mutta ne ei nyt jostain syystä oikein onnistunut.. tiedä sitten missä vika!?

Kiva kokeilu :D

789775.jpg

789778.jpg

789779.jpg    789780.jpg

Kirjoittelenpas vielä miten tämä temperointi tapahtui:

Mulla oli 6 riviä Pandan maito- ja valkosuklaata. Raastoin jälkiruokakulhoon maitosuklaata 2 riviä eli 1/3 osan. Sulatin toisessa kulhossa 4 riviä paloiteltua maitosuklaata.

Marien vinkin mukaan odotin, että sulatettu suklaa oli jäähtynyt niin, että se tuntui huuleen kokeilemalla saman lämpöiseltä. Sitten sekoitin noin kolmessa erässä pieneksi raastetun suklaan sulan suklaan joukkoon, kunnes suklaa oli kiiltävää ja paksuhkoa. Ja sit ei muutaku valoin suklaan muotteihin lusikan avulla. Kopauttelin vähän valmiita muotteja, että suurimmat ilmakuplat hävisivät.

Noita marmoroituja kuvioita tein niin, että laitoin muotin pohjalle temperoitua maitosuklaata noin puolilleen, jonka päälle temperoitua valkosuklaata. Sitten ohuella puutikulla sekoittelin suklaita hieman sekaisin.

Kun suklaat oli valettu muotteihin, laitoin muotit n. 10 minuutiksi pakkaseen. Älä pidä kuitenkaan muotteja 15 minuuttia kauempaa pakkasessa, sillä muotit ja suklaa kärsivät pian siitä. Kun suklaa on kovettunut, kumoa ne kopauttamalla leivinpaperille. Säilytä suklaat kuivassa ja viileässä, ei jääkaapissa.

Mitähän oleellista unohdin kertoa ?? :)