1083577.jpg

Huuh, vihdoinkin se on valmis. Monen kommelluksen kautta... ja tämmöisen sain aikaseksi. Koristeluun asti kaikki meni mukavasti, mutta sitten vaikeuksia tuotti tuon reunuksen teko :/ Meillä ei tulostinta, joten piti itse keksiä kuvio, piirtää se paperille yms. ihanaa, jota meikäläinen ei oikein osaa. Reunuksesta tuli liian korkea, hentoinen ---> suklaa halkeili ja valui inhottavasti. Kermakiehkuroiden pursotukseen en löytänyt sitä tarvittavaa oikeankokoista pyöreäpäistä tyllaa, joten käytin pienintä mahdollista. Tuherrus on sen näköinen sitten. Kauheaa vuodatusta :D (mies tuossa vinkkas, että eikös tää oo Vuodatus ;) )

Toivottavasti maku on hyvä. Vielä ei maisteta. Mutta olettaisin kakun maistuvan herkulliselle. Täytteet on kopsattu Hellapoliisin sivuilta. Yhdistin kaksi ihanan kuuloista täytettä, ja tässä tulos.

Ohje kuuluu siis:

Keksipohjassa 300g Minttudominoita

100g sulatettua voita. (80g riittää hyvin, jos et pidä niin "kiinteästä" pohjasta)

Sekoita keksimuru ja voi keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Appelsiinitäyte:

5 liivatetta

2,5 dl Flora vispiä

200 g creme fraichea

100 g appelsiininmakuista tuorejuustoa +( hippunen keltaista elintarvikeväriä)

n 1 dl sokeria

1 appelsiinin raastettu kuori + muutama rkl appelsiinimehua

Näin teet appelsiinitäytteen:

Laita liivatteet likoamaan kylmään runsaaseen veteen 5 minuutiksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon appelsiinituorejuusto ja creme fraiche, mausta sokerilla.

Kiehauta appelsiinimehu ja sulata liivatteet kuumaan mehuun, anna jäähtyä hetki.

Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon appelsiinikuoriraaste ja keltainen elintarvikeväri. Kaada täyte keksipohjan päälle. Valmista minttukrokanttitäyte.

Minttukrokanttitäyte:

2 munaa

0,5 dl sokeria

2,5 dl Flora vispiä

200 g levy Maraboun minttukrokantti- suklaata

5 liivatelehteä

Näin valmistat Minttukrokanttitäytteen:

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n 5 minuutiksi.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa puolen minuutin jaksoissa, varo polttamasta.

Yhdistä vaahdot ja sula suklaa.

Kuumenna mikrossa pari rkl vettä ja sulata liivatelehdet siihen, anna jäähtyä pieni hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana edelliseen seokseen. Kaada täyte appelsiinitäytteen päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Koristele miten haluat;)

1083580.jpg

1083606.jpg

edit: No nyt on kakkuakin maisteltu.. appelsiini ja minttukrokantti sopivat ihanasti yhteen ja minttudominoiden kanssa! Slurps! Tämä on makean ystävän kakku. Pienen muutokset teen, jos ja kun tätä joskus uudestaan leivon. Eli jättäisin ehkä kummastakin täytteestä yhden liivatteen pois kokonaan, sillä täytteet olivat mielestäni liian jämäköitä. Tykkään enempi sellaisesta pehmeästä ja "höttöisestä" .. :D

Muuten oikein hyvä kakku!