Väsäsin myös toisen kakun samaisena päivänä, tässäkin pohja ja täytteet on kopsattu pääosin Hellapoliisin sivuilta, joten toisaalta kakussa ei ole mitään uutta esiteltävää. Puolitin ohjeen, eli pohja on 4 munan ja täytettäkin vastaavasti puolet vähemmän kuin mitä ohjeessa. Kakusta tuli ns. normaalikokoinen :)Ulkonäkö on myös eri kuin Hellapoliisin blogista löytyneessä Kolmen suklaan kakussa, jonka ohjetta mukaillen kakun leivoin.

Kiitokset siis kuuluvat Hellapoliisin keksimille täytteille ja pohjalle; ohjeellasi kakku teki kauppansa alta aikayksikön, ja sai kehuja 10 pisteestä ja papukaijamerkistä kakkutilauksiin asti ;) Omasta mielestänikin maku oli TODELLA ihana!!! Suosittelen ehdottomasti tätä suklaan ystäville! Eikä kakku ole liian makea, vaikka saattaa äkkiseltään siltä tuntua.. Tätä tulen tekemään tulevaisuudessakin.

Pursotukset ja koristelut ovat taas omaa luokkaansa.. harmittaa oikein. Olisi pitänyt ajan ja ajatuksen kanssa tehdä, niin olisivat ehkä hiukan näyttävämpiä :) Päällä siis tummalla ja tavallisella kaakaojauheella värjättyä vispicremeä, sekä keltaisesta marsipaanista ja valkoisesta suklaasta tehtyjä sydämiä.

Ohessa kuva ja ohje, jonka kopioin siis Hellapoliisin sivuilta. Kostutin kakun omenamehulla (tarkoitus oli ostaa appelsiinimehua, mutta vahingossa kaupan hyllystä oli mukaan tarttunut kuitenkin omenamehua :) ) makuun se ei kuitenkaan vaikuttanut!

506256.jpg

506261.jpg

Pohja:

8 munaa

3 dl sokeria

2 dl perunajauhoja

1 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

Täyte 1:

200g taloussuklaata

200g maustamatonta tuorejuustoa

0,5dl sokeria

2 munaa

2dl kuohukermaa

4 liivatelehteä

0,5dl konjakkia/kahvilikööriä/vahvaa kahvia

Täyte 2:

 

Valkosuklaamousse:

2  munaa

0,5 dl sokeria

2,5 dl Flora vispiä

200 g valkosuklaata

5 liivatelehteä

tilkka vettä

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

kostutus: appelsiinimehua

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita varovasti muna-sokeri vaahtoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan. Paista 150-175 asteessa. Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Laita liivatelehdet likoamaan 5-10 minuutiksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Liuota liivatelehdet kuumennettuun konjakkiin/likööriin.Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti, ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja sulatetut liivatelehdet. Sekoita vielä joukkoon valkuais- ja kermavaahdot. Jaa kakku kolmeen osaan, jotka kostutat appelsiinimehulla. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Aseta kansilevy pohjalle paistopinta alaspäin. Levitä päälle puolet täytteestä. Laita täytteen päälle kostutettu kakkulevy ja kaada päälle loput täytteestä. Nosta pinnalle vielä kostutettu kakun pohjaosa ylösalaisin.