531272.jpg

Kerronpa sen, että yön yli jääkapissa seistyään nämä leivokset maistuvat aivan ÄLYTTÖMÄN HYVILTÄ!! Maku on tasaantunut ja ihanan leivosmainen :)

531267.jpg

Näiden leivoksien ohjeen otin siskoni Iloa leivonnasta -kansiosta, julkaisijaa ym. en tiedä, mutta näyttivät niin herkullisilta että oli pakko kokeilla :D

No, hyviähän nämä olivatkin! ;) keltainen marsipaani lopppui kesken, joten tein pari leivosta punaisella marsipaanilla kuorrutettuna. Muffinivuoat lisäksi olivat ehkä liian pieniä, (niitä pienimpiä mitä kaupasta saa) mutta en viitisinyt enää lähteä kauppaan vuokien takia, joten sovitin leivokset noihin pieniin. Isommissa ja näyttävimmissä vuoissa leivokset pääsisivät varmasti enemmän oikeuksiinsa :)

Tässä tulee ohje

12 kpl

Pohjat:

4 kanamunaa

2 dl sokeria

n. 1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 dl vettä

1 rkl vehnäjauhoja

1 keltuainen

3 rkl tomusokeria

125g voita tai margariinia

2 tl vaniljasokeria

vadelma- tai mansikkamarmeladia (itse käytin mansikkamarmeladia, joka oli sopivan raikas valinta)

Koristelu:

n. 250g marsipaania

kaakaojauhetta

Lisäksi:

paperisia muffinivuokia

1. Säädä uuni 250 asteeseen. Valmista pohjat: Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe yhteen. Siivilöi jauhot vaahtoon, sekoita hyvin. Kaada taikina leivinpaperille syvälle uunipellille (n. 30x40 cm). Paista uunin keksitasolla n. 5 min. Jäähdytä.

3. Valmista täyte: Yhdistä vesi ja vehnäjauhot kattilassa. Kuumenna sekoitellen muutamia minuutteja, lisää keltuainen ja anna kreemin jäähtyä.

4. Sekoita tomusokeri ja voi notkeaksi, tasaiseksi tahnaksi. Lisää seos jauhokreemiin voimakkaasti, esimerkiksi sähkövatkaimella sekoittaen. Mausta kreemi vaniljasokerilla. Itse lisäsin vielä kolme tippaa vanlija-aromia.

5. Leikkaa pohjasta 24 pyöreää kakkua (halkaisija n. 6cm). Tässä käytin juomalasia apuna. Laita kaksi kakkua päällekkäin ja niiden väliin marmeladia. Jaa voikreemi leivosten päälle ja sivuille.

6. Kauli marsipaani ohueksi levyksi. Leikkaa levystä muotin avulla 12 pyöreää palaa (halkaisija n. 10 cm). Kokemuksella voin sanoa, että tässä pääsee helpommalla, kun ottaa maripaanista n. halkaisijaltaan 3 cm kokoisia paloja, jotka kaulitsee ympyrän muotoon. Ei tarvitse jämäpalojen kanssa taistella :)

7. Peitä leivokset marsipaaniympyröillä. Siivilöi päälle kaakaojauhetta. Nosta leivokset muffinimuotteihin. Kuten kuvissani näkyy, siivilöin punaisiin leivoksiin pelkkää tomusokeria. Keltaisiin siivilöin tumman kaakaojauheen ja tomusokerin sekoitusta, koska vaalea kaakaojauhe oli päässyt loppumaan.

Vinkki! Saat taikinalle kauniin ruskean värin, kun sekoitat siihen 1tl kaakaojauhetta.

Perunaleivoksiin sopii myös sitruunan raikas aromi. Voitkin maustaa voikreemin vaniljasokerin sijaan sitruunankuoriraasteella.

Aikaa koko "projektissa" meni reipas tunti, eli aika helppotekoisia leivoksia! Suositteluni siis ;)