Sotkun munkkien ohjeella leivottuja, kuorrutteiden ainekset kopsattu tuolta tuulihattujen ohjeesta. Tilasin joku viikko sitten tyllan, millä saa tehtyä hillomunkkeja. Nyt käytin sitä. Kätevä kapistus. Suklaamunkeissa täytteenä vanilliinikreemi, valkosuklaamunkeissa täytteenä vadelmamarmeladi. Menihän nuo kaupaksi, ja tuo munkkitaikina on THE BEST!! :D
Valkosuklaakuorrutuksella, sisällä vadelmamarmeladi.
Maito-valkosuklaakuorrutus, täytteenä vanilliinikreemi.
Suosittelen todella kokeilemaan!!!! Voin sanoa, että ovat lähelle yhtä hyviä kuin esim. kuuluisan Arnold`simme munkit ;)
Ohjetta näihin laittelen myöhemmin.
Edit. 5.6.
Anteeksi!! Minä saamaton en ole saanut laitettua tätä ohjetta tänne..!! Erinäisistä syistä johtuen en ole viime aikoina ollut niin kiinnostunut koko blogitouhusta. Toivottavasti nyt saan lisättyä ohjeen kokonaisuudessaan tähän :D
Eli Sotkun munkkien ohjeella tein. Ja se menee näin:
5 dl vettä (käytin maitoa)
100 g sokeria (1dl sokeria painaa 85 g)
100 g voita
20 g suolaa
1 kanamuna
50 g hiivaa
n. 12 dl vehnäjauhoja
rypsiöljyä paistamiseen
Valmista munkkitaikina tavallisen pullataikinan tapaan. Olennaista on, että alustat ja vaivaat taikinaa riittävän kauan: saat ihanan pehmeitä munkkeja. Myös taikinan kohotus lämpimässä ja vedottomassa paikassa tarpeeksi kauan on tärkeää!
Paina pyörittelemiäsi "pikkupullia" litteäksi, että saat niistä ylläolevissa kuvissa näkyvien munkkien muotoisia. Paista munkit öljyssä, älä paista liian tummiksi. Valuta ylimääräinen öljy munkeista talouspaperin päällä. Jos teet täytemunkkeja, lisää täyte munkin sisään heti paiston jälkeen.
Valkosuklaakuorrutus :
100 g voita
4 rkl maitoa
15 palaa Pandan valkosuklaata
n.400 g tomusokeria
Kiehauta voi ja maito kattilassa. Sulata joukkoon valkosuklaa. Sekoita lopuksi sekaan sihdattu tomusokeri.
Huom!! Valkosuklaakuorrutusta jäi niin paljon, että päätin vähän oikaista maitosuklaakuorrutuksen kanssa---> valmistin maitosuklaakuorrutuksen yksinkertaisesti vain lisäämällä valkosuklaakuorrutukseen maitosuklaapaloja ja tummaa kaakaojauhetta. Maistui ihan hyvälle sekin:)
Varoituksen sananen vielä, että tämä kuorrutusohje on TODELLA makeaa! :D Vaihtoehtoisestihan voit tehdä kuorrutteen ihan vain tumma suklaa - voisekoituksesta. Löysin vasta eräältä englanninkieliseltä sivustolta donitsien kuorruteohjeen, lisään sen tähän myöhemmin.
Kysykää jos on jotain kysyttävää, nyt takkuaa aivot sen verran, että nukkumaan sais mennä lataamaan akkuja ;)
Kommentit