Lämmintä ja aurinkoista juhannusta! Ja vaikka se onkin epätodennäköistä ainakin täällä päin Suomea, niin jokatapauksessa mukavia juhannuspyhiä! :D

1245495623_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1245495657_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Oliskos tuota nyt vähän aikaa kirjoitella ohjettakin..! :)

Täytyy hehkuttaa että tää kakku oli tosi tosi hyvää!! Suosittelen ehdottomasti! Raikasta, mutta tarpeeksi makeaa :D

Tein tämän aika pikaisesti, eli paistoin vain tavallisen kääretorttupohjan, jonka leikkasin kolmeen osaan. Kostutus Spritella, kummassakin välissä kinuskia ja sitruunarahkaa. Päällä mansikkaa ja kiille, reunoilla marsipaania. Pursotukset flora vispiä, josta osa värjätty limen värisellä elintarvikevärillä. Tässä tarkempia ohjeita ja määriä:

Kostutus sitruunalimsaa

Kinuski(tällä määrällä kinuskia ei mene kuin puolet, minä käytin loput kinuskit vaniljajäätelön päälle :) )

1 dl kuohukermaa

1 dl fariinisokeria

vajaa 1 dl hienosokeria

50 g voita

1 pala tummaa suklaata

Laita kerma ja sokerit kattilaan. Kun seos alkaa kiehua, käännä levy kakkoselle-->keitä miehdolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Lisää pieniksi paloiteltu voi vähitellen sekoitellen. Lopuksi suklaapala joukkoon. Kinuski on valmista.

Sitruunarahka:

1 prk valmista sitruunarahkaa

1 prk Flora visp

Vaahdota flora visp ja sekoita joukkoon sitruunarahka. Lisää sokeria halutessasi. Minä taisin lisätä hiukan.. makuasia :)

Mansikoita menee päälle n. 400g.

Mansikoiden päälle tulevan kiilteen ohje löytyy hyytelösokeripaketin kyljestä.

Vihreää marsipaania menee kakkuun vajaa 1 pötkö.

Kostuta alin pohja sitruunalimsalla. Valuttele lusikalla lämmintä kinuskia runsaasti pitkin kostutettua pohjaa. Lisää päälle puolet valmistetusta rahkaseoksesta. Laita toinen pohjapala päälle, kostuta ja taas kinuskia sekä loput rahkaseoksesta.

Kun kakku on täytetty, lisää päälle jäiset tai tuoreet mansikat joko paloina tai kokonaisina. Valmista kiille paketin ohjeen mukaan. Vatkaa hieman n. puoli prk flora vispiä reunoja ja pursotuksia varten. Sivele kakun reunat kermalla. Ota kakusta pituus ja korkeus -mitat.

Kauli marsipaanista oikean kokoiset suorakaiteen malliset suikaleet ja kiinnitä ne reunoille. Itse tein kaistaleet joka sivulle erikseen, eli neljä kappaletta. Kun marsipaanit ovat kiinnitetty, pursota haluamallasi tavalla kerma reunoille.