1241206510_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä on oma versioni. Ohje omasta päästä keksitty. Kakku oli herkullista, aika äkäisenkin makuista, mutta ei liian makeaa! Vieraatkin tykkäsivät. Suosittelen kokeilemaan jos on turkinpippurien ystävä! :)

Pohja:

1 1/2 pötköä mansikanmakuisia Dominokeksejä

60 g sulatettua voita

Hyydyke:

1 prk Flora vispiä

1 pkt maustamatonta tuorejuustoa

vajaa pussillinen turkinpippureita murskattuna

(voit käyttää saman grammamäärän kaupan valmista turkinpippurimurskaa, mutta silloin karkkipalat ovat suurempia)

1 dl vettä

n.10 palaa suklaata (kaikki lajikkeet maitosuklaan ja tummansuklaan väliltä käy)

3 liivatetta

Murskaa keksit pieneksi muruksi, joko käsin tai monitoimikoneella. Sulata voi ja sekoita se keksimuruun. Painele muru leivinpaperilla vuoratun 24 cm halk. irtopohjavuoan pohjalle.

Murskaa hieman vajaa pussillinen turkinpippureita monitoimikoneen teholeikkurilla jauheeksi.

Laita pieneen kattilaan 1 dl vettä, kuumenna se lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon 3 kukkurallista ruokalusikallista jauhettua karkkimurskaa. Anna karkkijauheen sulaa veteen ja lisää seokseen vielä suklaapalat. Sekoittele, kunnes suklaat sulavat ja seos on tasaista.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Anna pehmetä 5-10 minuuttia.

Vatkaa sillä välin flora vispi vaahdoksi. Lisää vaahtoon huoneenlämmössä pehmennyt tuorejuusto ja loput turkinpippurimurskasta. Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna vesi-turkinpippuri-suklaaseos lähes kiehuvaksi. Puserra liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumennettuun seokseen. Anna jäähtyä n. 5 min ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kerma-tuorejuusto-turkinpippurivaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada täyte keksimurun päälle. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Kakku säilyy jääkaapissa muutamia päiviä, itseasiassa maku paranee vain kakun vanhetessa :)