1241553692_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaupassa törmäsin ekaa kertaa tuotteeseen nimeltä Valion mokkakerma. Kuulosti aika mukavalta. Sen ympärille aloin kehitteleen jotain hyvää. Ja tämmöisen tein tänään naisteniltaan. Kuva on kiireellä otettu, ei mikään maailman herkullisin otos, mutta maku oli kyllä onnistunut! Teen toistekin!

Pohja:

4 kanamunaa

1 dl sokeria

3/4 dl kaakaojauhetta

1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

Tryffeli (halutessasi tee kaksi annosta,itse tein yhden..):

100 g tummaa suklaata

1 rkl voita

1 rkl kermaa

1 keltuainen

1 rkl konjakkia (laitoin 10 tippaa konjakkiaromia!)

Väliin:

1 prk Valio vaahtoutuva mokkakerma

1 prk säilykeaprikoosia(420g/prk)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoitellen vaahtoon. Paista leivinpaperilla vuoratulla pellillä 225 asteisessa uunissa 7 minuuttia. Kumoa torttupohja toiselle leivinpaperille jäähtymään.

Valmista tryffeli: sulata suklaapalat ja voi kattilassa miedolla lämmöllä sekoitellen. Sekoita keskenään keltuainen, kerma ja konjakkiaromi. Lisää keltuais-kerma-aromiseos suklaaseokseen ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos sakenee.

Levitä valmis tryffeli veitsen avulla torttupohjan päälle.

Vatkaa mokkakerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä valmis vaahto tryffelin päälle.

Pilko aprikoosit paloiksi ja ripottele ne tasaisesti torttupohjalle. Kääri torttu rullalle ja säilytä jääkaapissa tai pakkasessa.

Herkkua! :)