1241813300_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ääh kun on taas huono kuva huonossa valossa. Tätä kakkua tein perjantaivierailemme. Toteutus meni siinä mielessä mönkään, että otin kakun liian aikaisin sitten uunista ulos, joten kakku jäi liian kosteaksi.. toisekseen sovelsin alkuperäistä ohjetta hieman, kun kaupasta ei löytynyt kaikkia tarvittavia aineita. Tämä kakku on kunnon tuju suklaapläjäys, kahvipöytään ei tarvitse paljoa tämän lisäksi herkkuja ollakaan, on aika makeaa nimittäin :) Seuraavassa kakku minun tekemälläni ohjeella, suluissa alkuperäisen ohjeen aineet.

Suklaakakkuohje kirjasta Suklaaherkut.

Tämän kakun salaisuus on täsmälleen oikea paistoaika. Jos kakku on uunissa liian pitkään, siitä tulee kiinteää ja se menettää herkullisen kosteutensa.

Ohje 20cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan:

400 g tummaa Fazerin tummaa suklaata

175 g voita pehmeänä (suolaton voi)

4 dl tummaa muscovadosokeria (vaaleaa muscovadosokeria)

4 kanamunaa

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 1/4 dl kaakaojauhetta

80 g jauhettua mantelia (100g jauh. mantelia)

3 dl kuohukermaa

250 g mascarpone-tuorejuustoa

Voitele kakkuvuoka öljyllä pullasudin avulla, vuoraa se leivinpaperilla. Voitele myös paperi. Mittaa 1/2 dl vettä ja 250g suklaata kattilaan ja sulata suklaa miedolla lämmöllä sekoitellen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa vähitellen sekaan kanamunat. Lisää tarvittaessa hieman vehnäjauhoja estämään juoksettuminen. Sekoita joukkoon suklaa.

Siivilöi kulhoon loput jauhot, joihin leivinjauhe ja kaakao on sekoitettu. Lisää jauhettu manteli ja sekoita kaikki jauhot varovasti taikinaan.

Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta. Paista 160 asteisessa uunissa noin 1 tunti tai kunnes kakku on noussut ja tuntuu koskettaessa hieman kiinteältä. Kakun tulisi olla keskeltä vielä hieman tahmea, jos sitä kokeilee tikulla. Anna jäähtyä vuoassa. (Minä paistoin 40min ja se oli liian vähän,luulen että 50-55min on sopiva)

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita vaahtoa täytteeksi jokaiseen kakkuväliin. Sulata loppu suklaa.

Notkista mascarpone-juusto ruokalusikallisella kiehuvaa vettä. Vatkaa joukkoon sulatettu suklaa ja levitä kakun pinnalle.