1825562.jpg

1825571.jpg

Vienan 1-vuotissynttäreitä juhlimme edellisenä viikonloppuna. Eipäs riittäny aika eikä rahkeet mitään erikoisia "lapsiaiheisia" kakkuja kehittelemään, joten tarjoiluina olivat sitten tää kauan haaveilemani suklaa-kirsikkakakku sekä mansikka-banaaniBritakakkua. Meniväthän nuoki hyvin kaupaksi! :)

Britakakun ohje löytyykin tuolta jostain aiemmista päivityksistä. Tämän kirsikkakakun ohjeeseen törmäsin Nohannan sivuilla, ja kun kauan on ollut haaveena tehdä taivaallista kirsikkakakkua, tää ohje kuulosti just siltä ;) Laitanpas ohjeen kokonaisuudessaan tuohon alas.. En tiiä saako tuoreita kirsikoita enää mistään.. mutta ennakkoluulottomat kokeileen vaan tätä herkullista makuyhdistelmää! :)

Pohja:

6 munankeltuaista
2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
6 valkuaista
1 ½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl maizenaa
3/4 dl kaakaojauhetta

Täyte:

2 ½ dl kuohukermaa
1 prk mascarponea
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
tuoreita kirsikoita
100 g tummaa suklaata (+ hieman kermaa)

Kostutukseen:

n 10 tippaa vanilja-aromia ja vettä

Pinnalle:

150 g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa


1. Vatkaa keltuaiset, vaniljasokeri ja puolet sokerista vaahdoksi.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa loput sokerit sekaan vähän kerrallaan.
3. Sekoita valkuaiset varovasti keltuaisseokseen.
4. Lisää mukaan keskenään sekoitetut vehnäjauhot, maizena ja kaakaojauhe.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 24 cm irtopohjavuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla + 175 asteessa 30-40 min.
6. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
7. Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan. (Itse leikkasin kolmeen ja käytin niistä vain kaksi:) Vuoraa irtopohjavuoan reunat ja pohja leivinpaperilla, jotta täytteestä tulee siisti ja vuoka irtoaa helposti.
8. Laita yksi osa irtopohjavuoan pohjalle ja kostuta se vanilja-aromi-vesi-seoksella. Sulata tumma suklaa vesihauteessa kermatilkan kanssa ja levitä seos pohjan päälle.
9. Poista kirsikoista siemenet, halkaise ne ja laita niitä kerros suklaan päälle.
10. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää mascarpone ja sokerit sekaan. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia, sekoita ne sitten kiehuvaan vesitilkaan. Kaada liivate kermaseoksen joukkoon vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen.
10. Kaada täyte kirsikoiden päälle, kostuta toinen kakkulevy ja laita se kanneksi kakulle.
11. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
12. Sulata valkosuklaa ja 1 dl kermaa vesihauteessa juoksevaksi seokseksi. Kaada suklaa kakun pinnalle. (Tämä kerros antoi kakulle kivan säväyksen:)
13. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi ja levitä kerma kakun pinnalle vielä koristeeksi.
14. Irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoiluastiaan. Koristele vielä mieleiseksesi.

Täytyypäs hieman vielä valaista teille tuota kakkuprojektiani, joka välillä meinas viedä multa viimeisetki hermonrippeet :) Mascarponea ei täältä pikkupitäjästä löytyny tietenkää mistään kaupasta--->ostin siis CremeBonjour-maustamatonta tuorejuustoa,johon sekoitin maitorahkaa, tuli ihan hyvä sekoitus.

Noh..olin unohtanu irtopohjavuokani mummolaan, ja kun tämä kakku on pakko täyttää irtopohjavuokaan, yritin kyhätä kakkupohjaa ja täytteitä tavalliseen kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan:täytin kakun vuokaan siis ylösalaisin. Leikkasin pohjan kolmeen osaan, mutta käytin niistä vain kaksi. Ongelmaksi koitui tummansuklaan sulattaminen kermatilkan kanssa!! En ymmärrä miten aina tyrin ko. asiassa, vaikka yritän tehdä homman niinkuin kuuluukin...?!! Tietenkin suklaa muuttui kerman ansiosta kovaksi pöperöksi. Mikrossa sitä sit lämmittelin niin kuumaksi, että se oli jokseenkin irtonaista kamaa. Sitten vain tiputtelin suklaalönttejä kakkupohjan väliin.. hehe!

Seuraavan ongelman kohtasin, kun aloin levittämään kuohukerma-valkosuklaaseosta "valmiin" kakun päälle. Kun ei ollut sitä irtopohjavuokaa, yritin tehdä foliosta taittelemalla kakulle reunat, että pystyisin kaatamaan valuvan kerma-suklaa seoksen kakun päälle niin, ettei se valuisi kakun reunoja pitkin alas. Eihän se onnistunut sitten millään.. tottakai seos valui kakun reunoja pitkin suoraan kakkulautaselle...argh!!:/

Tämän sotkun siivoamisen jälkeen hoksasin kahtoa taas ohjetta, josta huomasin, että desin kuohukerman sijaan olin sekoittanut valkosuklaan joukkoon 2 desiä kermaa!! Ihmekös tuo kun ei seos pysyny kakun päällä. Hyvä minä.. No, ajoin äkkiä kauppaan, ostin toisen levyn valkosuklaata, vatkasin kotona sitten kermapurkillisen ja lisäsin siihen jäähtyneen sulan valkosuklaan... jotka pursottelin ja levittelin kakkuni päälle. Ihan hyvinhän tuo näytti maistuvan eli oli siis varmaan ihan onnistunut keksintö kaiken hässäkän jälkeen. Kaikkea sitä... :D

Tulipahan kakkuun ainaki sitä ohjeessa pyydettyä valkosuklaata;)