1643735.jpg

Alunperin tarkoitus oli tehdä oikeaa tavissuklaapiirasta, herkullisen kuuloisen ohjeen sain siskoltani. Sillä ohjeella sitten innostuin toissapäivänä leipomaan, mutta kuinkas ollakaan meillä ei ollut tarpeeksi maitoa. Pakko oli kuitenkin piirakka tehdä kun olin inspiraation saanut, joten tässä oma muunnelma saamastani piirakkaohjeesta. Yllättäen tämä olikin onnistunut piiras, painii samassa sarjassa muiden suklaapiirakoiden kanssa! Kannattaa kokeilla :D

Pohja:

3 kanamunaa

4 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl maitoa

1 dl Ingman metsämarjajogurttia (tähän käy mikä jogurtti tahansa)

225 g voita

7 dl vehnäjauhoja

3 tl vanilliinisokeria

3 tl leivinjauhetta

2 dl mariannekarkkirouhetta

Kuorrute:

250 g tomusokeria

75 g voita

2 tl vanilliinisokeria

1 rkl tummaa kaakaota

4 rkl vahvaa kahvia

Päälle:

maitosuklaata rouhittuna

Tee näin:

Kiehauta kattilassa voi ja maito, anna jäähtyä. Yhdistä jauhot ja karkkirouhe. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää vuorotellen jauhoja ja maito-voiseosta, lopuksi sekoita sekaan jogurtti. Kaada uunipellille ja paista 200 asteessa n. 20-25 min. Anna jäähtyä. Valmista kuorrutus: Sulata kattilassa voi, lisää kaakao, sokeri ja sihdattu tomusokeri. Lisää lopuksi kahvi. Sekoita tasaiseksi ja kaada piirakan päälle. Rouhi raastimella päälle maitosuklaata.