Maistoin ekaa kertaa elämässäni tätä Brita-torttua mieheni siskon luona pääsiäisenä. Oli sen verran hyvää ja minulle uusi tuttavuus, että resepti oli pakko ottaa talteen. Tänään oli hyvä tilaisuus leipoa ja tämä menikin viemisiksi kavereillemme, joiden uutta vauvelia menimme virallisesti katsomaan!
Laitoin koristeeksi viinirypäleitä (ei tosin mitään täydellisiä yksilöitä,kuten kuvasta näkyy) sekä keltaisia marsipaaniruusuja.
Alla kuva tortusta vielä ilman kummempia koristuksia.
Ohje pellilliseen
Pohja:
3 keltuaista
1 kanamuna
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl maitoa
150 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
Marenki:
4 valkuaista
2 1/2 dl sokeria
Päälle:
mantelilastuja
Väliin:
1 prk Flora vispiä
( laitoin vielä puoli prk Valio maustettua vaniljarahkaa, tähän käy esim. sitruunarahka myös! Mutta ei kumpikaan pakollisia!!)
säilykeananasta melkein prk
säilykepersikkaa melkein prk
banaania 1 kpl
viinirypäleitä maun mukaan
Koristeeksi:
Sulaa tummaa suklaata ( Pandan tummaa suklaata n. 6 palaa )
Tee näin:
Vaahdota keltuaiset, kanamuna ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon maito ja jäähtynyt sula voi. Yhdistä jauhot ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Kaada uunipellille ja tasoita.
Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa niin, että vaahto pysyy pohjalla kun käännät kulhon ylösalaisin. Lisää sokeri joukkoon koko ajan vatkaten. Lusikoi marenkivaahto pohjataikinan päälle pellille, tasoittele pintaa. Ripottele päälle mantelilastuja.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia (en muista tarkkaa aikaa, paista niin kauan, että marengin pinta on kauniin kullanruskea)
Jäähdytä torttupohja. Leikkaa veitsellä kahtia.
Vaahdota Flora vispi, lisää joukkoon halutessasi vaniljarahka. Mausta kermaa hiukan sokerilla. Lisää hedelmäpalat ja sekoita. Levitä vaahto toiselle leikatuista marenkipohjista. Nosta toinen pohja lastojen avulla kermavaahtoseoksen päälle.
Sulata suklaa, laita esim. pieneen pussiin, tee pieni reikä kulmaan ja pursottele suklaarantuja valmiin tortun päälle.
Herkuttele! Tämä oli kyllä niin maukasta, pehmeää, raikasta ja samalla makean rapeaa, että ehdottomasti teen tätä pian uudestaan! :)
Kommentit