Tämä kakku matkaa tänään myyjäisiin.
Idean tuohon vadelmakeitaaseen sain Nohannan tekemästä ihastuttavasta kakusta. Alkujaan tein nuo keltaiset pikkuruusut tarkoituksenani asetella ne kauttaaltaan tuon sydämen reunoille, mutta kuinkas ollakaan tilaa ei niille siihen enää oikein jäänyt. Niinpä tökin ne noihin pursotuksiin. En tiedä, tulikohan tuohon vähän liikaa nyt noita koristuksia!?!
Otin riskin, ja kokeilin tähän kakkuun enismmäistä kertaa tuota korinpohjapursotusta. Se ei ollutkaan niin vaikeaa, mitä olin ennalta kuvitellut. Tosin eihän tuo jälki vieläkään täydellistä ole :P
Ja vähän vaihekuvia:
Kakkupohja on 3 kanamunan. Kostutus mandariinilimsalla, täytteinä appelsiinituorejuustotäyte kera valkosuklaan, sekä kuningatartäyte. Päällinen ja kukat marsipaania. Pursotukset vispi cremeä+vanillinikreemijauhetta. Koristeena sokerikuulia.
Tämä kakkupohja on tehty ohjeella, minkä olen nyt viime aikoina havainnut todella hyväksi ohjeeksi!! Tällä onnistun jopa MINÄ!! :D Kohoaa hyvin, ei painu kuopalle ja on maukas pohja.
3 kanamunan kakkupohja:
3 kanamunaa
3 dl sokeria
2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
0,5 sitruunan raastettu kuori (joka ei tietenkään ole välttämätön)
1,5 dl kuumaa vettä
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, n. 1,5 l. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita keskenään jauhot ja mausteet. Yhdistä seos muna-sokerivaahtoon. Kuumenna vesi lähes kiehuvaksi ja sekoita vaahtoon varovasti mutta nopeasti. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa n. 40 minuuttia.
Kakun täytteet
Appelsiinitäyte:
100 g appelsiinituorejuustoa
purkillinen Flora vispiä
100 g valkosuklaata
n. puoli purkillista Saarioisten appelsiinimarmeladia
Suklaa sulatetaan ja annetaan jäähtyä. Kerma vatkataan vaahdoksi, joukkoon lisätään tuorejuusto, suklaa ja marmeladi.
Kuningatartäyte:
150 g Sunnuntai Kuningatar "tuorejuustoa"
purkillinen Flora vispiä
2 rkl vadelmamarmeladia
2 rkl mustikkamarmeladia
n.50 g vadelmia hienonnettuna
n. 50 g mustikoita hienonnettuna
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl vanilliinikreemijauhetta
Vatkataan kerma vaahdoksi. Lisätään muut aineet ja sekoitetaan tasaiseksi.
Tämä kakkupohja on tehty 20 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuvuokaan. Pursotuksiin Flora vispiä meni lähes 2 purkillista. Huomautukseksi vielä, että täytteitä jäi hieman ylimääräisiä.
edit: Kaikki varmasti ovat jo huomanneet, että pursotus tässä kakussa ei todellakaan ole oikeanlaista korinpohjapursotusta!??! Minä "tarkkasilmäinen" huomasin sen vasta nyt! Öööh.. pian viikko kakun valmistumisen jälkeen. Jeah jeah :D Toivotaan, että opin oikean tekniikan vielä ;)
Kommentit