1407117.jpg

1407123.jpg

Tässä ja tuossa ylemmässä kakussa on JÄRKYTTÄVÄT (tiedän) pursotukset. Sattui pieni väärinkäsitys, Flora vispit jotka oli tarkoitettu kakkujen pursotukseen, katosivat kaapista muihin herkkuihin, joten pääsiäispyhä kun oli, kaupasta ei löytynyt kuin pahasta vispikermaa, eikä sen vaahdosta saa koskaan kunnollisia pursotuksia tehtyä! Grr. Siihen oli tyydyttävä kuitenkin. Ja tällaista suttua sain aikaan ;D

Kakku on kolmen kanamunan. Toisessa välissä omena-valkosuklaatäyte, toisessa mustikkavaahto ja toffee-kermaseos(jota jäi tuosta alemmasta kakusta). Oli todella hyvää!! Alempana täytteiden ohjeet.

Omena-valkosuklaatäyte:

100 g Sunnuntai vaniljanmakuista "tuorejuustoa"

1 prk Flora vispiä

100 g valkosuklaata

puoli purkillista Saarioisten omenamarmeladia

Vaahdota Flora vispi. Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, suklaa ja marmeladi.

Mustikkavaahto:

4 liivatetta

100 g maustamatona tuorejuustoa

1 dl Ingman metsämarjajogurttia

1/2 prk maitorahkaa

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 valkuaista

n. 4 dl mustikoita

3 rkl sitruunamehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, rahka sokerit ja mustikat. Kuumenna sitruunamehu lähes kiehuvaksi, purista liivatteista vesi ja liota kuumaan mehuun. Jäähdytä hieman ja lisää täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää valkuaisvaahto varovasti sekoittaen.

Tämä täyte oli todella ihanaa, sopivan pehmeä, ei liikaa liivatteita!!!