Sen verran itserakas olen, että ajattelin hemmotella tänään nimipäivän kunniaksi itseäni, sekä tytärtäni joka myös on Tuulikki, tällaisella Mansikka-suklaa brownie -kakulla :)  heh. No täytyy mennä maistamaan, että pääsen tänne hehkuttamaan makuelämystä. Voi kun oisin saanut siirrettyä tähän sivulle sen herkullisen suklaan ja pähkinän tuoksun, mikä äsken leijaili uunista vallaten kotimme :D

1315375.jpg

1315372.jpg

Kakku Trish Deseinen kirjasta Haluan suklaata!

( kun selaan noita päivityksiä alemmas, huomaan, kuinka nykyään lähes jokainen leipomukseni sisältää suklaata!!!! Huuh. No onneksi imetys kuluttaa jotain, onneksi... ;D) 

Parhaimmat browniet:

100 g voita

120 g tummaa suklaata

2 3/4 dl sokeria

2 kevyesti vatkattua kanamunaa

1 1/2 dl vehnäjauhoja

50 g rouhittuja pähkinöitä, minä käytin hasselpähkinää

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele pyöreä tai kulmikas vuoka. Sulata voi ja suklaa mikrossa ja anna jäähtyä hiukan. Lisää rasva-suklaaseokseen sokeri, kevyesti vatkatut munat sekä jauhot. Sekoita nopeasti, mutta varovaisesti ja lisää lopuksi pähkinärouhe. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä uunin keskiosassa puoli tuntia. Pinnan pitää olla rapea, mutta keskiosan kostea. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista. Leikkaa paloiksi tai tarjoa torttuna. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Tässä siis ohje suoraan kopioituna kirjasta. Minäkin tein alunperin kakun pyöreään kakkuvuokaan halk. 20 cm, mutta kumoamisvaiheessa kaikki meni mönkään. Olin aíkonut kumota kakun tarjottimelle ja pursotella kermaa päälle kera mansikoiden. Kakku ei kuitenkaan suostunut tulemaan ulos vuoasta, joten jouduin irrottelemaan sitä veitsen avulla, kunnes se oli monena eri palasena tarjottimella. Jotain piti keksiä, että saisin kakusta suhteellisen hyvän näköisen. Vuorasin sydänvuokani kelmulla, painelin osan palasista pohjalle, päälle kermavaahto-mansikkaseosta, ja loput kakunpalaset ja muruset päälle. Sitten kumosin kakun, poistin kelmun ja tadaa, se oliki ihan tarjottavan näköinen ;) Pursottelin sitten loput kermat päälle ja mansikoita koristeeksi. Tietenkin kermavaahto sisälsi taas vanilliinikreemijauhetta, lisäsin sitä tällä kertaa 2 rkl kermapurkillista kohti :)

Kakku oli hyvää! Lämpimänä kermavaahdon kanssa aivan taivaallista! :)