Tämä kakku valmistui tänään ystävän läksiäiskahville! Tässä on tavallinen 2 munan vaalea kakkupohja, toisessa välissä appelsiinitäyte ja toisessa suklaatäyte. Kostutus Fun persikka-passion -mehulla.

1307774.jpg

1307745.jpg

1307472.jpg

1307756.jpg

 

1307767.jpg

1307763.jpg

Ja tältä näyttivät täytteet:

1315354.jpg

Ohhoh, tulipas noita kuvia :) kirjoitan tarkemman ohjeen paremmalla ajalla.

Meillä lapset sairastelee, niin jää tämä koneella oleminen aika vähiin, saati ohjeiden kirjoittelu, Anteeksi! Vihdoin siis ohjetta tähän kakkuun.. :)

Pohja on tehty 20 cm halkaisijaltaan olevaan pyöreään kakkuvuokaan. Kokeilin nyt ensimmäisen kerran seuraavaa kakkupohjaa, joka mielestäni onnistui todella hyvin, kannattaa kokeilla! Tein nyt vain 2 munan pohjan, ja tuli ihan hyvän korkuinen kakku näinkin, täytteiden kanssa siis.

Pohja: (Kodin herkkuleivonnaiset -kirjasta)

2 kanamunaa

2 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

1 dl kuumaa vettä

Voitele ja jauhota pyöreä vuoka. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita keskenään peruna- ja vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Yhdistä seos munavaahtoon. Lisää mikrossa kuumennettu lähes kiehumispisteessä oleva vesi. Sekoita varovasti mutta nopeasti. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa n. 30 minuuttia. (huom. jos teet 4 munan pohjan, paistoaika on pitempi)

Täytteinä on Kuun karkeloista löytämäni versio appelsiinitäytteestä sekä ainakin Mansikkamäessä näkemäni Alku-karkeista ja kermasta valmistettu vaahto. Lisäsin vaahtoon vielä 1 1/2 pieniksi paloiteltua Kinder bueno -patukkaa.

Appelsiinivaahto:

1 prk Flora vispiä

100 g appelsiinituorejuustoa

100 g valkosuklaata

appelsiinimarmeladia (itse laitoin lähes puori purkillista Saarioisten appelsiinimarmeladia, tuo kivasti appelsiininmakua!)

Vaahdota Flora vispi ja lisää joukkoon tuorejuusto sekä jäähtynyt, sulatettu valkosuklaa. Lopuksi sekaan vatkataan appelsiinimarmeladi.

Suklaavaahto:

1 prk Flora vispiä

150 g Alku suklaatoffeekaramelleja

Suklaakarkit sulatetaan kattilassa kuumennetussa kermassa. Kermaa ei saa keittää. Annetaan jäähtyä jääkaapissa kattila kelmulla peitettynä useita tunteja, kunnes seos on kylmää. Vatkataan levittyväksi vaahdoksi. Helppoa ja herkullista!

Nämä täytteet ovat herkullinen vaihtoehto perinteisiin liivatetäytteisiin! Itselläni alkaa pikkuhiljaa tulla nuo liivatteet jo korvista, joten olin positiivisesti yllättynyt, kun näistä täytteistä tuli tarpeeksi jämäköitä ilman "siannahkaakin" ;D (sitähän se liivate on)

Suklaavaahto oli erityisesti mieleen. Ihania vaihtoehtoja tälle olisi myös Alku maitokarkeista tai -lakritsikarkeista tehty täytevaahto. Nam:)

Koristelut tähän kakkuun on marsipaanista ja suklaasta. Päällä on marsipaani, johon maalailin norsunluukimallejauhetta (ei kylläkään kovin hyvin kuvissa näy). Kermapursotukset ovat Flora vispiä, johon sekoitettu todella hyväksi havaittua ( lue: tungen sitä nykyään lähes joka paikkaan ) vanilliinikreemijauhetta. Suklaareunukseen vinkkejä otin Merjan leivonta ja askartelublogista.