1181256.jpg

Vihdoin ohjetta! :)

Tämän kakun ohjeen löysin Marien blogista, alkuperäinen ohje avautuu siis TÄSTÄ linkistä. Alla on oma hieman muunneltu versio, josta tuli myös aivan tajuttoman herkullista! Kakku kiikutettiin toiselle puolelle Suomea mummolaan joulunviettoon :D Teki kauppansa!! Makean, suklaan ystävän kakku todellakin! Teen ehdottomasti tätä heti uudelleen kun on kahvikakun aika. ;D

Kakku on siis tehty Lidlistä ostamaani silikonivuokaan. Kuorrutus on tehty suklaa-kerma-voi seoksesta. Valkoiset kuvioinnit on valkuais-tomusokeri -kuorrutetta.

Suklaisen kahvikakun ohje:

2 rkl murukahvijauhetta

1 rkl maitoa

2 3/4 dl kermaa

100 g sulatettua voita

2 kanamunaa

6 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 3/4 dl sokeria

2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 pätkistä paloiteltuna

1 DaCapo -patukka paloiteltuna

1/2 levyä Pandan valkosuklaata paloiteltuna

Marianne rakeita murskattuna n. kourallinen (en muistanu laskea montako, mutta laita maun mukaan :) )

Sekoita hyvin keskenään 2 rkl kiehuvaa vettä sekä murukahvijauhe. Lisää joukkoon maito ja kerma. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi, lisää joukkoon kahvi-kerma-maitoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää jauhoseos joukkoon kevyesti sekoittaen. Lopuksi lisää taikinan pilkotut suklaapalat. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. tunti. Kumoa kakku varovasti n. 5 min kuluttua hieman jäähtyneenä. Koristele esim. sulalla suklaa-voi -seoksella.

Tähän kakkuun sopi loistavasti tuo valkosuklaa!! Muutenkin nuo suklaapala-sattumat tekivät tästä kakusta tosi herkullisen :P   SUOSITTELUNI!!