Tämä on oma sovellukseni. Maistui hyvälle, sai palautetta sopivasta, ei liian äklömakeasta mausta :D Koostumus on ihana, pehmeä. Pohjaan käytin Domino piparkakunmakuisia täytekeksejä. Tein kakun 24cm halk. vuokaan, johon käytin vajaan paketillisen (175g) keksejä. Enempää ei kaapissa ollut, mutta niitä voi laittaa enemmänkin, sillä pohja sais olla hiukan paksumpi! Oikeastaan kaksinkertainen tekemääni verrattuna. 

1100277.jpg

Pohja:

2 pkt Domino piparkakunmakuisia täytekeksejä ( à 175g )

70 g voita tai margariinia sulatettuna

Vaniljatäyte:

4,5 liivatetta

4 rkl vettä

400 g vaniljajogurttia ( käytin tässä Danonen Vaniljajogurttia (à 200g) )

1 dl Flora vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ( tässä voi käyttää myös pelkästään vaahtoutuvaa vaniljakastiketta esim. purkillisen, ja jättää vastaavasti Flora vispin kokonaan pois. )

1,5 dl Flora vispi creme

0,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

0,5 levyä Pandan valkosuklaata rouhittuna

Murskaa keksit. Sekoita muru sulatetun voin kanssa ja painele irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike. Vatkaa Flora vispi. Sekoita vaahdot yhteen ja lisää joukkoon vaniljajogurtti. Mausta sokerilla. Anna liivatteiden pehmetä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista liika vesi pois ja anna niiden liota kuumentamaasi veteen. Jäähdytä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vaniljatäytteeseen. Lisää joukkoon rouhittu valkosuklaa. Kaada valmis täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele miten mielit :D Minä rouhin päälle maitosuklaata, kun en muutakaan ehtinyt kiireeltä loihtia. Vieraat odottivat jo olohuoneessa kun "koristelin" ;)