1088439.jpg

1088443.jpg

Näitä näpertelin tänään 2-vuotiaan tyttösen synttäripäivänä.. Ohje tulee perässä. Ja huomenna lisää kuvia ja ohjeita muista synttäritarjoiluista.

Tämä oli muuten herkullinen ohje! Suosittelen myös. Ohje on peräisin Juhlattaren kakkublogista, muuttelin sitä vähän. Ongelmaksi koitui ainakin minulla kuitenkin tekovaiheessa tuo kakkupohjan kumoaminen.. yritin kumota sitä kuumana, eikä se onnistunut: pohja repesi kahtia. Eli älä kokeile sitä ainakaan!! Toisekseen suklaahyydykkeen levittäminen oli ongelmallista, koska se oli niin vetelää, että valui alas torttupohjan reunoja. Oli vaikea saada reunoista siistit. Seuraavalla kerralla kun teen näitä, leikkaan kakkupohjan leivoksiksi jo ennen suklaatäytteen levittämistä, että täyte valuisi kauniisti jokaisen leivoksen reunoille. Mutta kommelluksien jälkeen, sain leivoksista kutakuinkin syömäkelpoisen näköisiä ;) ja teen kyllä toistekin näitä, herkullisia olivat varsinkin parin päivän päästä, kun olivat oikeen maustuneet :) Kiitos Juhlatar ihanasta reseptistä!

Pohja:

250 g voita
2 dl sokeria
4 kpl kananmunaa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 dl mantelirouhetta/pähkinärouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 dl vahvaa kahvia (laitoin Lidlin Vanilja-cappuccinoa)
 
Täyte:
kuningatarhilloa/vadelmahilloa (laitoin mustikka- ja vadelmamarmeladia sekaisin)
 
Päälle:
1,5dl vanilijakastiketta vaahdotettuna
1,5dl kermaa vaahdotettuna
2 rkl kaakaojauhetta
puoli levyä Fazerin punaista sulatettuna
0.5dl kuumaa vettä
3 liivatelehteä 
 
Juhlatar vinkkasi blogissaan, että tätä leivospohjaa voi kostuttaa esim. maidolla. Sen tein, ja mielestäni se oli vain hyväksi! Muuten leivokset olisivat olleet makuuni liian kuivia.
 
Ohje:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan kahvin kanssa. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.

2. Kumoa kypsä pohjalevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja leikkaa kahteen osaan. Levitä hillo toiselle levylle ja nosta toinen levy kanneksi. 

3. Vaahdota vanilijakstike ja lisää sekaan kaakaojauhe (sekä sulatettu ja jäähtynyt suklaa). Sulata kylmässä vedessä (n.10min) pehmennetyt ja vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kuumaa vettä. Lisää liivateseos ohuena norona vaniljakaakaovaahtoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma ja sekoita. Nostele kermavaahto varovaisesti vaniljakaakaoseoksen sekaan. Levitä valmis seos leivoslevyn päälle ja laita levy jääkaappiin puoleksi tunniksi. Leikkaa valmiiksi leivospalasiksi ja koristele. (itse leikkasin kakun leivospaloiksi jo ennen liivateseoksen hyytymistä)