986415.jpg

Kuva on huono, mutta maku oli kyllä kohdallaan!! Ohjeen olen ottanut Hellapoliisilta. Ja sen kirjoitan tänne myöhemmin :)

Alla siis ohje suoraan alkuperäisenä versiona. Itse käytin vaniljakreemiin tulevan veden tilalla maitoa. En ymmärrä, miksi tuo vaniljakreemi jäi niin löysäksi, vaikka tein ohjeen mukaan!? Täytyy kysyä vielä viisaammilta.. mutta maku tässä piiraassa oli kyllä todella herkullinen!! Vaikkakin erittäin makea.

Pohja:

150g margariinia

1dl sokeria

1 muna

3dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

 

Täyte:

3 dl vanilja/vanilliinikreemijauhetta + 6 dl vettä (tai pakkauksen ohjeen mukaan)

n 1/3 pussillista Wienernougat crushia

10-15 Omar-karkkia silputtuna

 

Marenki:

3 munaa

1,5 dl sokeria

pinnalle Wienernougat crushia

 

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Painele taikina piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle.

Sekoita kreemijauhe ja vesi tasaiseksi, kaada piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle kauttaaltaan Wienernougat crushia.

Paista 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.

Pilko piirakan pinnalle Omar-karkit.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon kokoajan vatkaten vähitellen sokeri.

Levitä marenki kuohkeaksi piirakan pinnalle, ripottele päälle vielä Wienernougat crushia.

Paista uunissa vielä pieni hetki, kunnes pinta saa kauniin värin.

 

Jos paistat irtopohjavuoassa, anna piirakan levätä hetki ennen kuin irrotat vuoan reunat.