994484.jpg

Tämäpäs oli oikein mukava, erikoinen ja uusi makuelämys! Kiitokset vain Hellapoliisille hyvästä reseptistä!! Suosittelen tätä kyllä kaikille ennakkoluulottomille herkuttelijoille ;)

Teki kauppansa, vaikkei tätä makeutensa puolesta kovin montaa palaa pysty syömäänkään..(tai ei kai se ole tarkoituskaan :D )

Kuten kuvasta näkyy, unohdin piirakan uuniin, ja arvattavasti pinta ehti sitten tummua ihan liikaa.. makuun se ei kuitenkaan vaikuttanut mitenkään. MIKÄ ONNI! Päiväni olisi ollut muuten pilalla :)

Alla ohje alkuperäisessä muodossaan:

Pohja:

100 g margariinia

1,5 dl sokeria

2 munaa

1,5 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

 

Kiisseli:

1 sitruunan raastettu kuori ja -mehu

4 munankeltuaista

1,5 dl vettä

1,5 dl sokeria

2 rkl vehnäjauhoja

25 g margariinia

 

Marenki:

4 munanvalkuaista

1,5 dl sokeria

75-150 g Turkinpippurimurskaa

 

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa n 20 minuuttia.

Tee sillä välin kiisseli:

Sekoita kasarissa kaikki kiisselin ainekset ja hämmentele kunnes sakenee ja kiehahtaa.

Vatkaa valkuaiset kestäväksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi Turkinpippurirouhe.

Kaada kiisseli paistetun pohjalevyn päälle, levitä runsaaksi kerrokseksi marenkivaahto. Jatka paistamista uunin keskiritilätasolla muutama minuutti, kunnes vaahto saa hieman väriä.

Itse laitoin muuten tuon 150g turkinpippuria, kuten ohjeessa sanotaan, MUTTA: mielestäni ei haittaa vaikka murskaa ei laitakaan ihan noin paljoa, sillä maku oli oikeastaan jo melkein liiankin kirpakka! Vajaa pussillinen karkkeja riittää..