872864.jpg

Tämä on kokeilemisen arvoinen piirakka! Sopii hyvin esim. pieniin juhliin suolaiseksi tarjottavaksi!

Ohje on Kaarina Roinisen Parhaat kotileivonnaiset -leivontakirjasta. Olen vähän muutellut ohjetta mieleisemmäksi.

Pohja:

1/2 dl perunamuusijauhetta

2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

100 g voita tai margariinia

1 dl vettä

Täyte:

1 pieni kesäkurpitsa

1 sipuli

1 paprika

2 tomaattia

1-2 valkosipulin kynttä ( ei ollut, joten käytin valkosipulijauhetta)

1 tl suolaa

1 rkl Provencen yrttisekoitusta

n. 150 g fetajuustoa kuutioituna

2 munaa

1 1/2 dl maitoa

Sekoíta kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä rasva.

Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina jauhotetulla kädellä piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Paloittele kurpitsa, sipuli, paprika ja tomaatit. Hauduta kasviksia pannulla tilkassa öljyä 2-3 minuuttia koko ajan sekoittaen.

Ota pannu liedeltä, puserra joukkoon valkosipulinkynnet ja mausta seos.

Levitä puolet valutetuista juustokuutioista piiraspohjalle.(minä murustelin pohjalle tulevat kuutiot) Kaada päälle kasvisseos. Lisää loput juustokuutiot.

Kaada piirastäytteen päälle muna-maitoseos.

Paista piirakkaa 225 asteessa alimmalla tasolla 30-35 minuuttia. Jos pinta ruskistuu liikaa, peitä se foliolla.