495290.jpg

 

495297.jpg

Tässä vierailleni leipoma pääsiäiskakku, jossa tavallinen täytekakkupohja, välissä aprikoosimarmeladia sekä vaniljakreemiä sekä päällä marsipaani. Narsissikukka myös marsipaanista. Pajunkissat pritsattu valko- ja maitosuklaalla.

 

kakkupohja:

3 munaa
2,5 dl sokeria
1,2 dl kiehuvaa vettä
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuuma vesi ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista vielä 15 minuuttia. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Käännä jauhot varovasti vatkattuun seokseen niin, että kuohkeus säilyy.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakku 200 asteen lämmössä uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä, ennenkuin leikkaat sen kolmeksi levyiksi.

vaniljakreemi:

6 isoa keltuaista
1 ¼ dl hienoa sokeria
3 rkl maissitärkkelystä, siivilöitynä
4 ½ dl täysmaitoa
50 g suolatonta voita, paloiteltuna
2 tl vaniljauutetta



Vatkaa keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys keskikokoisessa kulhossa.

Lämmitä maitoa keskikokoisessa kattilassa kehumispisteeseen. Ota kattila pois levyltä ja vatkaa reilu 1 dl kuumaa maitoa munaseokseen. Kaada sitten seos kattilaan kuuman maidon sekaan. Laita kattila takaisin levylle ja anna kiehua, koko ajan sekoittaen. Ole todella tarkka, maito palaa herkästi pohjaan!!Jatka minuutin ajan, tai kunnes seos sakenee. Poista kattila levyltä, kaavi kattilan pohja lastalla ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää voi ja vatkaa kunnes se on sulanut. Sekoita sitten joukkoon vaniljauute.

Kaada kreemi nopeasti siivilän läpi keskikokoiseen kulhoon. Peitä kulho muovikelmulla niin, että kelmun ja kreemin väliin ei jää ilmaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja jäähdytä jääkaapissa noin 2 tuntia.

Täytin kakun siten, että kostutin leikattuja levyjä sitruunalimsalla, päälle marmeladi sekä melko reilusti kreemiä. Sivelin vaniljakreemiä myös kakun pinnalle ja reunoille ennen marsipaanin laittoa.

Kukan muotoilu vei jonnin verran aikaa, koska jouduin keksimään omasta päästäni, miten tuollainen väsätään, mutta olen suht tyytyväinen lopputulokseen :)

Kakku maistui hyvin, vaikkakin kuten marsipaanikakut yleensä, maku oli aika makea ja imelä.