Tein tänään pellillisen Juhlattaren kakkublogissa olevan ohjeen mukaan jäälauttaleivosta. Oli kyllä hyvää, ihan turhaan sitä ei siis blogeissa ole kehuttu. Makeaa, mutta ihanan rapeaa ja suklaista, slurps. Ei ole vaikea valmistaa, mutta on silti hieman erikoisempi tarjottava. Vaikkei tämä ohje uusi keksintö olekaan. Minäkin tein tämän leivospeltisen samalla periaatteella kuin Juhlatar; käytin suklaina maitosuklaata ja valkosuklaata. Herkkua! :)

1341613.jpg

Tarkemman ohjeen kirjoittelen myöhemmin!

Pellillinen (25kpl):

200 g voita

1dl sokeria

1dl fariinisokeria

3 munan keltuaista

4dl vehnäjauhoja

1 rkl kermaa, punssia, vettä, rommia, tms. (itse laitoin ruokalusikallisen maustam.jogurttia)

1tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

2tl vanilliinisokeria

Taikinan päälle:

1 levy eli n.170g suklaata (suklaata saa laittaa reilusti, itse laitoin 250g.)

Marenki:

3 munanvalkuaista

2dl sokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten joukkoon. Lisää neste ja yhdistetyt jauhot. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperilla vuorattulle pellille.

Paloittele suklaat ja asettele ne pohjan päälle, paina niitä hieman taikinaan.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa astiassa marenkia varten niin, että vaahto pysyy valumatta kun käännät kulhon ylösalaisin. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten kunnes vaahto on kiiltävää ja sileää.

Levitä marenki suklaapalojen päälle ja paista uunissa n. 30 minuuttia. Minä paistoin pari minuuttia vajaa 30 min. ja tuli hyvä. Marenki on hyvää kunhan se ei paistu liikaa. Anna pellillisen jäähtyä ja leikkaa leivospaloiksi!